.1 | אחרית דבר – הכנות לנסיעת ראש הממשלה לארצות הברית – "אני רואה שאנו הולכים להיאבקות קשה עם האמריקאים והתוצאה תהיה תלויה באורך הנשימה שלנו"
29 באוקטובר
לאחר שהושגה הסכמה לביקורה בארצות הברית היה ה-29 באוקטובר היום הרגוע ביותר בלשכתה של גולדה מאיר מאז פרצה מלחמת יום הכיפורים. ביום זה יצאה ראש הממשלה לראשונה מאז פרצו הקרבות לביקור בחזית ושמה פעמיה לחזית הדרום. תחילה נפגשה עם אלוף פיקוד הדרום גורודיש. היא ביקשה ממנו לענות לה על שתי שאלות שהיו רבות חשיבות להמשך המגעים המדיניים: א. היכן היו כוחות צה"ל ב-22 באוקטובר בשעה 18:52 שבה הייתה אמורה להיכנס לתוקפה הפסקת האש; ב. האם המצרים פתחו באש לאחר כניסת הפסקת האש לתוקפה.
אלוף הפיקוד הציג לה על גבי מפה את פריסת הכוחות ב-22 באוקטובר ואישר שהמצרים אכן פתחו באש לאחר כניסתה לתוקפה. אחר כך סיפר גורודיש על הבעיות שמעכבות את העברת האספקה לארמיה השלישית ותיאר את מצבה הקודר מבחינת מים, מזון ותחמושת (לרישום של עיקרי השיחה ראו: תעודה יומן הלשכה 29.10). לאחר מכן יצאה גולדה לביקור אצל חיילי צה"ל בגדה המערבית של תעלת סואץ כשנלווים אליה שר הביטחון, הרמטכ"ל והשר גלילי. היא נפגשה עם מפקדי האוגדות ושוחחה עם חיילים. בתשובה לשאלות הסבירה ראש הממשלה את מניעי ישראל בקבלת הפסקת האש ואת החלטתה לאשר אספקה מוגבלת לארמיה השלישית. איש אינו חושד בכם שאינכם מסוגלים לטפל בארמיה השלישית כראוי, אמרה לחיילים שקיבלו את פניה בהתלהבות.
בשעות הערב מסר דיניץ לגזית שקיסינג'ר הודיע לו שהנשיא ניקסון ישמח להיפגש עם ראש הממשלה מאיר וכי הביקור יצא אל הפועל ביום חמישי 31 באוקטובר. בפגישה ידונו כל הנושאים והמחלוקות שמעיבים על יחסי ישראל וארצות הברית, כתב (ראו: מברק לו/342). אולם היה זה הסימן החיובי היחידי ולמעשה כל אותן השעות נותרו המחלוקות בין ישראל לאמריקאים כמעט כפי שהיו. יתר על כן, התברר שקיסינג'ר אינו מוכן לתמוך בשלב זה בהצעה הישראלית לחילופי שטחים וכוחות בטענה שסאדאת לא יוכל לקבל זאת.(ראו למשל: מברקים: לו/340, לו/341).
לאחר פגישתו של קיסינג'ר עם השר המצרי פהמי מסר מזכיר המדינה לדיניץ שהנשיא ניקסון מבקש שישראל תסכים למחווה נוספת לקראת ביקורה של גולדה, ותיענה לבקשה לאשר העברת שיירת אספקה נוספת "שזו יכולה להיות יותר קטנה, נאמר 50 מכוניות". דיניץ השיב שאם הוא רוצה שישראל תתייחס להצעתו ברצינות אולי ישכנע את המצרים "לעשות גם כן מחווה מיוחד ולפחות להתחיל בשחרור השבויים (נוסף לפצועים)" (ראו: מברק לו/350).
בשלב זה היה ברור שהמחלוקות בין המדינות נותרו על כנן וכי רק בביקורה של ראש הממשלה בארצות הברית יש סיכוי לפתרן. יום המחרת הוקדש אפוא כולו להכנות לנסיעתה הכול כך חשובה של גולדה לוושינגטון.