.1 | רשימת ישיבות הממשלה
ממשלה 1. ישיבת ממשלת ישראל 3 בדצמבר 1972
ארכיון המדינה
דיון בעניין "המצב בגזרות הסורית והמצרית". סקירה ארוכה של ראש אמ"ן על המצב בגזרות שהתמקד במצב הפנימי בסוריה ומצרים ובמצב בקווי העימות אתן. הערכתו את הסיכויים שהן תפתחנה במלחמה. הערכתו שפתיחת אש מצד מרים כיום "היא מעשה לא הגיוני" והסבירות לכך נמוכה מאוד. הערכתו של הרמטכ"ל שמסכים עם הערכת ראש אמ"ן אך למרות חוסר ההיגיון שיש בהנחה שיפתחו באש, הרי שצה"ל עושה הכנות לקראת זה.
הערכת שר הביטחון דיין שבהחלט אפשרי שהמצרים יפתחו באש בתאריך כלשהו בחודשים הקרובים. דברי שרים אחדים נגד ההסתמכות על ניתוחים רציונליים בקביעת הסבירות למלחמה. ביקורת על התגובות הצבאיות המוגזמות, לדעתם, של צה"ל נגד פעולות הפח"ע בסוריה, שעלולות לחמם את האווירה ולהגדיל את סיכויי המלחמה.
דיון בקשר שבין התהליך המדיני למצב הצבאי וסכנת המלחמה. דברי ראש הממשלה גולדה מאיר שמציגה עמדה ספקנית לגבי הערכות מערכת הביטחון, ולגבי סיכויי המלחמה אמרה: "זה לא הגיוני, זה לא צריך להיות, אך זה יכול להיות".
ממשלה 2. קטע מישיבת ממשלת ישראל, 24 באפריל 1973
ארכיון המדינה
דיון על ההתרעות בדבר כוונת מצרים וסוריה לפתוח במלחמה. ראש אמ"ן זעירא הציג את הידיעות על הכוונות המצריות והסוריות ואת שלושת האפשרויות העומדות בפני מצרים. למרות שהפעם הידיעות חמורות יותר מאשר בשלהי 1972, הרי הסבירות לפרוץ מלחמה היא נמוכה. עם זאת הדבר אפשרי וצריך להמתין לסימנים נוספים בשטח ולבצע בהמשך הערכה מחודשת.
דברי שר הביטחון דיין שהמצרים נמצאים על מסלול של חזרה למלחמה. עד לדיון במועצת הביטחון בענייני המזרח התיכון במאי ופסגת מנהיגי המעצמות במאי או יוני, המצרים רק יאיימו. אחר כך אולי יפתחו באש. דברי שר החוץ אבן שהמצרים מנסים ליצור "בהלת מלחמה" ככלי לחץ מדיני.
שאלת התפקיד שמשחק שליט לוב קדאפי בעידוד או בבלימת כוונות היציאה למלחמה של מצרים. דברי ראש הממשלה שיש לה בעיה עם הערכותיו של ראש אמ"ן שמתבססות על ניתוח הגיוני בשעה שמנהיגי ערב אינם פועלים תמיד בהגיון. דברי הרמטכ"ל שלמרות שהוא מסכים להערכה בדבר סבירות נמוכה, הרי שצה"ל עושה הכנות מסוימות לאפשרות שבכול זאת יפרצו מעשי איבה.
ממשלה 3. קטע מישיבת ממשלת ישראל, 16 בספטמבר 1973
ארכיון צה"ל
דיון על הקרב האווירי שבו הופלו 13 מטוסים סורים. סקירה של הרמטכ"ל על התפתחות הקרב האווירי שבו הופלו המטוסים הסורים ומטוס מיראג' ישראלי אחד, ועל פעולות החילוץ של הטייס הישראלי וכמו כן טייס סורי אחד מן המים. בתשובה לשאלות לשרים אמר דדו שיכולה להיות תגובה צבאית סורית אך העריך שזו לא תהיה בהיקף גדול. שר הביטחון דיין חזר גם הוא על ההערכה שהסורים יגיבו בדרך כלשהי. שר החוץ אבן סקר את התגובות הבינלאומיות לתקרית.
ממשלה 3א. ישיבת ממשלת ישראל, 3 באוקטובר 1973
ארכיון המדינה
דיווח של ראש הממשלה גולדה מאיר על הופעתה במועצת בשטרסבורג, ועל פגישתה עם קנצלר אוסטריה ברונו קרייסקי בעניין סגירת מחנה המעבר לעולים בשנאו.
ממשלה 4. ישיבת ממשלת ישראל, 6 באוקטובר 1973, בשעה 12:00
ארכיון צה"ל
הידיעות בדבר כוונת צבאות מצרים וסוריה לפתוח בהתקפה על ישראל בשעה 18:00. הכנותיו של צה"ל להתקפה הערבית. השיקולים המדיניים שהביאו להחלטת ראש הממשלה שלא הנחית מכת מנע. השאלה כיצד לנהוג כלפי הסורים אם רק המצרים יפתחו באש. במהלך הישיבה מתקבל דיווח שהסורים והמצרים פתחו באש.
ממשלה 5. ישיבת ממשלת ישראל, 6 באוקטובר 1973, בשעה 22:00 , מעמ' 34
ארכיון צה"ל
הקרבות בחזית הדרום ובחזית הצפון: דיווח של הרמטכ"ל על התקפת צבאות מצרים וסוריה, ועל קרבות הבלימה של צה"ל. הערכתו כי הקרב מתנהל היטב. שאלת כינוס מועצת הביטחון כדי לדון בהפסקת אש
ממשלה 6. ישיבת ממשלת ישראל, 7 באוקטובר 1973, בשעה 10:00
ארכיון צה"ל
דיווח של ראש הממשלה על המהלכים המדיניים והמאמץ של ישראל למנוע החלטה על הפסקת אש במועצת הביטחון. העמדת קיסינג'ר בפני העובדה שישראל נמצאת במצב הצבאי הקשה משום שלא נקטה בפעולת מנע, ולכן יש להתחשב בה. המצב הצבאי לא טוב, אך יש תקווה שישתפר בעתיד הקרוב. דיווח של הרמטכ"ל על ההתדרדרות בחזיתות ובעיקר ברמת הגולן שהביאה לשינוי במתן העדיפות בפעולת חיל האוויר מהדרום לצפון. אופטימיות שאולי עוד הלילה המצב ישתנה לטובה.
ממשלה 7. ישיבת ממשלת ישראל, 7 באוקטובר 1973, בשעה 21:00 , מעמ' 21
ארכיון צה"ל
דיווח של שר הביטחון על האבדות הכבדות של צה"ל, ועל המצב בחזיתות. הערות של שרים על דברי דיין ובכלל זה דברי ביקורת של השר נתן פלד על הכישלון בהערכות המודיעיניות והאיחור בגיוס המילואים. העניין המדיני וההצעה הצפויה במועצת הביטחון של האו"ם להפסקת אש. מאמצי ישראל לקבל אספקה צבאית מהאמריקנים.
ממשלה 8. ישיבת ממשלת ישראל, 8 באוקטובר 1973, בשעה 10:00
ארכיון צה"ל
דיווח של הרמטכ"ל על השיפור במצב בחזיתות, וההתקדמות המוצלחת של התקפות הנגד של צה"ל בגולן ובחזית התעלה. יתכן שיש כבר ראש גשר אחד של צה"ל בצד השני של התעלה. דיון בשאלה אם צה"ל יחצה במתקפת הנגד שלו את קווי הפסקת האש בגולן ואת תעלת סואץ. החלטה ש"ראש הממשלה ושר הביטחון מוסמכים לאשר לצה"ל, ככל שתהיה אפשרות, לתפוס מאחזים צבאיים מעבר לתעלה, ומעבר לקו הפסקת האש ברמת הגולן לשיפור עמדותינו נגד מתקפות חדשות של האויב".
ממשלה 9. ישיבת ממשלת ישראל, 8 באוקטובר 1973, בשעה 21:00 , מעמ' 43
ארכיון צה"ל
בעיות המימון של הוצאות המלחמה – תרומות של יהודים למגבית והתכניות לגבות מלווה מרצון מהאזרחים למימון עלות המלחמה. דיווח של הרמטכ"ל על המצב בחזיתות: הצלחה מסוימת בצפון אך בדרום נכשלה למעשה התקפת הנגד. סקירה של חיים בר-לב על התפתחות ההתקפה הסורית ברמת הגולן ועל המצב נכון לאותה השעה. דרישת ישראל שכל הסכם הפסקת אש ילווה בהסכם על חילופי שבויים.
ממשלה 10. ישיבת ממשלת ישראל, 9 באוקטובר 1973, בשעה 10:30
ארכיון צה"ל
שאלת ההתמקדות בחזית הסורית כדי להביא להכרעתה לאור הקשיים בחזית המצרית. הפצצת מטרות באזור דמשק, גם כדי "לרמוז" למלך ירדן שישב בשקט לאור הלחצים העצומים שמופעלים עליו להיכנס למלחמה. האופציות העומדות בפני צה"ל בסיני לאחר כישלון התקפת הנגד. גל השמועות שפשט במדינה שמחייב היערכות אחרת לחלוטין בתחום ההסברה. הצעה (של שמעון פרס וחיים בר-לב) לגיוס נרחב של גילאים בישראל ובעם היהודי "כמו במלחמת השחרור", למשימות אזרחיות ועזרה לתעשיות הצבאיות; שאלת כיבוש פורט סעיד.
ממשלה 11. ישיבת ממשלת ישראל, 9 באוקטובר 1973, בשעה 21:30, מעמ' 37
ארכיון צה"ל
סקירה של האלוף אהרון יריב על המצב בחזיתות. שאלות של השרים בעניין חיל המשלוח העיראקי שנע לעבר סוריה ועל ההכנות להתמודדות עם הצבא הירדני בבקעת הירדן, אם זו תחליט להצטרף למלחמה. גיוסו של חיים בר-לב לשירות מלא בצה"ל כדי שיקבל לידיו את הפיקוד על חזית הדרום, כדי שתהיה אוטוריטה מקובלת על כולם שחסרה במצב הנוכחי
.
ממשלה 12. ישיבת ממשלת ישראל, 10 באוקטובר 1973, בשעה 10:00
ארכיון צה"ל
המפנה החיובי המסתמן בעמדת הממשל האמריקני לגבי אספקת ציוד צבאי לישראל. דיווח של סגן הרמטכ"ל ישראל טל על המצב בחזיתות – שיפור גדול בצפון ושיפור קטן בהרבה בדרום. הקמת מרכז אזרחי להתנדבות לעבודה. היערכות מערכת החינוך בשעת חירום.
ממשלה 13. ישיבת ממשלת ישראל, 11 באוקטובר 1973, בשעה 21:00 , מעמ' 33
ארכיון צה"ל
דיווח של הרמטכ"ל על היקף האבידות של צה"ל – כ-500 הרוגים, וכ-270-260 נעדרים. תקיפת שדות התעופה בסוריה. דיון בהמשך המלחמה בגזרה הסורית ובשאלת חצית התעלה וכיבוש פורט סעיד – אישור החלטת הקבינט לאשר את הפריצה לשטח סוריה ולהפציץ את דמשק. ההתפתחויות המדיניות בעניין הפסקת האש ותנאיה. העיכובים באספקת הנשק האמריקני. עדות של שרים על התנודות הקיצוניות במצב הרוח שעברו עליהם בששת הימים שקדמו – מאופוריה לחרדה קיומית. ניתוח השפעת ההימנעות ממתן מכת המנע.
ממשלה 14. ישיבת ממשלת ישראל, 14 באוקטובר 1973, בשעה 10:00
ארכיון צה"ל
דיווח של הרמטכ"ל על תחילת המתקפה המצרית והצלחת מאמצי הבלימה של צה"ל. מימון הוצאות המלחמה וגיוס כספי מגבית בחו"ל והטלת כספי מלווה חובה בישראל לשם כך. המפנה בעמדה האמריקנית לגבי אספקה צבאית לישראל ותחילת "הרכבת האווירית" שהפעילו לשם כך. כישלון המאמצים להשגת הפסקת אש. טענתם של כמה שרים שיש להיערך להגברת הביקורת הציבורית על הימים שקדמו למלחמה, לאחר שנמסרו הודעות למשפחות הנופלים. גיוס כוח אדם לעניינים חיוניים והקצאת אדם מיוחד שייטפל בגיוס מתנדבים יהודים מחו"ל לסיוע בעניינים חיוניים במשק ובשירותים בישראל. הבחירות לכנסת ולרשויות המקומיות.
ממשלה 15. ישיבת ממשלת ישראל, 14 באוקטובר 1973, בשעה 21:00, מעמ' 50
ארכיון צה"ל
דיון בשאלה אם לאשר את הצעתם של שר הביטחון והרמטכ"ל לפתוח בהתקפה בדרום שבמהלכה יחצה צה"ל את התעלה במקום אחד, ויכבוש ראש גשר בצדה השני של התעלה. דיווח של הרמטכ"ל על כישלון התקפת הנגד המצרית שיצרה שינוי אסטרטגי בדרום ומאפשרת לצה"ל לתקוף. ההיסוסים של כמה שרים לאשר את ההצעה וחששם ממהלך שעלול לעלות באבידות כבדות ואף להביא לניתוק של כוח ישראלי מעברה השני של התעלה. דעתם של אחרים שלמרות הסיכונים שטמונים במהלך הם נותנים אמון בפיקוד הצבאי ששקל את כל המרכיבים ויש לתת לו לפעול על פי תכניתו. הממשלה אשרה לצה"ל אופציה לצלוח את התעלה כהצעת שר הביטחון והרמטכ"ל, שמועדה טעון אישור של ראש הממשלה ושר הביטחון.
ממשלה 16. ישיבת ממשלת ישראל, 15 באוקטובר 1973, בשעה 22:00
ארכיון המדינה
דיווחו של סגן הרמטכ"ל ישראל טל על המצב בחזיתות ועל התקדמות מבצע צליחת התעלה בדרום. שאלות השרים לגבי המבצע ותשובת האלוף טל שזו הפעם הראשונה מאז שהתחילה המלחמה שהיוזמה בחזית המצרית עברה לדי צה"ל. דיווח של ראש הממשלה על השתתפות הכוח הירדני בלחימה, והמאמצים שעשתה ישראל להניע את ממלכת ירדן מלשלוח חטיבת שריון לחזית הסורית. השיפור העצום בהובלת הציוד הצבאי מארצות הברית שיכלול טנקי פטון (מגח) M-60 אמריקנים שישלחו מאירופה. הודעת הממשלה בכנסת שצפויה למחרת.
ממשלה 17. ישיבת ממשלת ישראל, 18 באוקטובר 1973, בשעה 21:00
ארכיון המדינה
סקירה של הרמטכ"ל את המצב בחזיתות ואת ההתקדמות האיטית והקשה של ההתקפה בדרום שעולה לצה"ל במחיר כבד. אפשרות שהמצרים יירו טילי סקאד לעומק שטחה של ישראל בהפעלה סובייטית. איומיו של סאדאת והשאלה אם ישראל צריכה להגיב עליהם בפומבי ולהזהיר את מצרים מפני ירי כזה. שאלה האם לאור זה נדרשת זהירות יתר מצד צה"ל לגבי פגיעות במטרות אזרחיות במצרים. סקירה של ראש הממשלה על המהלכים המדיניים. התקדמות משלוחי הנשק מארצות הברית. ההתקפות משטח לבנון על יישובים ישראלים. אפשרות הצטרפותה של ירדן למלחמה משטחה. סכנת חרם הנפט מצד מדינות ערב. יחסן של מדינות אירופה עקב כך ואמברגו הנשק שהטילו צרפת ובריטניה. טענות של שרים על כך שאינם מקבלים מידע מספק על המצב בחזיתות.
ממשלה 18. ישיבת ממשלת ישראל, 20 באוקטובר 1973, בשעה 21:00
ארכיון המדינה
דיווח של עוזר שר הביטחון צבי צור על האספקה הצבאית מארצות הברית – בקשות ישראל מול הפריטים שכבר הגיעו ואלו שצפויים להגיע. הבעיה הקשה שמסתמנת במלאי התחמושת לטנקים וארטילריה. הערכתה של ראש הממשלה על הסיבות לעזרה האמריקנית שבאה בעיקר משום ישראל הוכיחה שיש לה את הכוח להתאושש מהמכות שספגה. סקירה של שר הביטחון: על התקדמות ההתקפה בדרום, קשיי האספקה הצבאית, סכנת הפעלת טילי סקאד על ידי המצרים, אפשרות שחטיבה ירדנית שנייה תכנס לקרבות. דעתו של דיין שבהתחשב בתנאים שבהם התחילה המלחמה, הרי מסתמן שהיא עתידה להסתיים בניצחון גדול.
המגעים המדיניים עם האמריקנים ונסיעתו של קיסינג'ר למוסקבה לדון עם הסובייטים על תנאי הפסקת האש. הקמת צוות בין-משרדי שיכין את תנאי ישראל למשא ומתן על הפסקת אש.
ממשלה 19. ישיבת ממשלת ישראל, 21 באוקטובר 1973, בשעה 11:00
ארכיון המדינה
סקירה של שר האוצר ספיר את הפעולות שנעשו לשם גיוס כסף למימון המלחמה בארץ ובתפוצות, ועל מסעותיו בקרב הקהילות היהודיות בעולם שבהם גויסו סכומי כסף גדולים למען המגבית לישראל. הכחשות מצדו של שר האוצר של פרסומים ושמועות ועל פיהן הוא התנגד לגיוס המילואים ערב המלחמה, וכי כושר הלחימה של צה"ל נפגע עקב קיצוצים שיזם בתקציב הביטחון וברכישת נשק, אותן הגדיר כ"עלילת דם". הבהרתה של ראש הממשלה גולדה מאיר שעם תום המלחמה יתבררו הדברים, תוך הבהרה שבכוונתה להסיק מסקנות ולקחים באופן קולקטיבי ולא לחפש שעיר לעזאזל.
סקירה של שר החוץ אבא אבן את הדיונים במועצת הביטחון בעניינים כגון: מי אשם בפרוץ המלחמה ושאלת הפסקת האש. עמדת מדינות אירופה והאמברגו שהטילו על משלוחי נשק למזרח התיכון עקב "אימת הנפט" שנפלה עליהן. נסיעתו של קיסינג'ר למוסקבה. ביטחונו של שר החוץ שהאמריקנים "לא יסכימו לשום דבר מבלי להתייעץ עם ישראל".
ממשלה 20. ישיבת ממשלת ישראל, 22-21 באוקטובר 1973, בשעה 00:10
ארכיון המדינה
דיווח של שר הביטחון והרמטכ"ל על התפתחות הקרב בחרמון ועל המתקפה הישראלית בדרום.
דיון בפניית ממשלת ארצות הברית להשיב בעניין ההצעה שגיבשו קיסינג'ר וברז'נייב להפסקת אש ובה שלושה סעיפים. דברי ראש הממשלה על ההתפתחויות המדיניות והתסכול מהמצב שבו ישראל הועמדה, בניגוד להבטחות, בפני עובדות מוגמרות. שדרים שהתקבלו במהלך הישיבה מהנשיא ניקסון ומקיסינג'ר ובהם בקשה לקבל את ההצעה שיש בה יתרונות גדולים עבור ישראל.
עמדות מרבית השרים שאין לישראל ברירה אלא להיענות להצעה האמריקנית, וכי יש בסעיפים 1 ו-3 גם יתרונות ופתח למשא ומתן מדיני עתידי. המחלוקת לגבי הפירוש לסעיף 2 שמדבר על יישום החלטה 242.
דברי שרים אחדים שהפסקת האש המסתמנת תאפשר לחסוך באבדות, וביקורת מרומזת על האגרסיביות של צה"ל שמביא לקורבנות רבים. תשובת ראש הממשלה בעניין האבידות. אזהרתו של הרמטכ"ל שהפסקת האש תקטע תנופת התקפה ישראלית, ואם תתחדש מאוחר יותר האש יעמוד צה"ל במצב גרוע בהרבה מול כוחות רעננים.
הממשלה החליטה פה אחד להיענות לפניית נשיא ארצות הברית להפסקת אש שתבטיח חילופי שבויים, ושביצועה מותנה בהדדיות, וקבעה כמה סייגים להחלטתה.
ממשלה 21. ישיבת ממשלת ישראל, 22 באוקטובר 1973, בשעה 22:00
ארכיון המדינה
דיווח של הרמטכ"ל על מצב הפסקת האש והשלמת הקרב בחרמון. דיון בנהלי הפסקת האש שאינם ברורים דיים ובשאלה – מי מפקח עליהם. דבריו של שר הביטחון דיין שהמצרים אמנם הודיעו על הסכמתם להפסקת אש, אך ממשיכים לירות ואם ימשך הדבר – צה"ל ינצל זאת כדי להשלים כיבוש של שטחים נוספים מעבר לתעלה בחלקה הדרומי. הממשלה קבעה שאם המצרים ימשיכו בלחימה, יהיה צה"ל מוסמך "להשלים את פעולת ההתחברות של הכוחות עם התעלה בחלק הדרומי של האגם המר ודרומה ממנו (כיוון סואץ)". דיווחה של ראש הממשלה על השיחות עם קיסינג'ר. שאלות של שרים בעניין התהליך המדיני
ממשלה 22. ישיבת ממשלת ישראל, 24 באוקטובר 1973, בשעה 21:30
ארכיון המדינה
סקירה של הרמטכ"ל את מצב הפסקת האש ואת פריסת הכוחות בחזית הדרומית עד למבואות העיר סואץ, שאליה לא נכנס צה"ל מחשש לאבידות רבות. כמויות השלל שלכד צה"ל. סקירת שר החוץ אבן את עניין הפסקת האש עם סוריה. דיון בשאלה האם ישראל תוכל למנוע אספקת מזון לארמיה השלישית המצרית המכותרת, ומה צריכה ישראל לעשות לגבי גורלה של הארמיה. הצעתו של שר הביטחון לאפשר את יציאת חייליה ללא נשק מעבר לשטח שמחזיק צה"ל. שאלת השבויים הישראלים והיחס אליהם. הצבת משקיפי האו"ם והטענות שישראל מעכבת את פריסתם.
ממשלה 23. ישיבת ממשלת ישראל, 25 באוקטובר 1973, בשעה 06:00
ארכיון המדינה
תשובת ישראל להחלטה 239 של מועצת הביטחון של האו"ם בעניין הפסקת האש וחזרת הכוחות הלוחמים לקווי ה-22 באוקטובר. הצעתה של ראש הממשלה לחילופי כוחות בין ישראל למצרים עם שטח מפורז ביניהם. התנגדות שר הביטחון, הרמטכ"ל ושרים נוספים לנסיגה לקווי ה-22 באוקטובר ולמשמעיות המוראליות והמבצעיות הקשות שיהיו לנסיגה כזו על כוחות צה"ל. המשבר העולמי החמור בין המעצמות וסכנת המלחמה העולמית; החשש מהתערבות סובייטית במלחמה והתייצבות כוח סובייטי גדול בגבולות ישראל. דיווח על שיחת ראש הממשלה בטלפון עם השגריר דיניץ לגבי התשובה האמריקנית התקיפה של ניקסון לאגרתו של ברז'נייב, ודיווח שהאמריקאים מניעים כוחות גדולים לאזור הים התיכון והעמידו דיביזיות של צנחנים במצב הכן.
ממשלה 24. ישיבת ממשלת ישראל, 26 באוקטובר 1973, בשעה 09:30
ארכיון המדינה
דיון בהפרות הפסקת האש על ידי המצרים והצבת כוח החירום של האו"ם. התפרסות משקיפי האו"ם בכמה מקומות בחזית המצרית ובחזית הסורית. השלכות המשבר הבינלאומי בין המעצמות על צעדי ישראל. היחסים עם האמריקאים, גורלה של הארמיה השלישית ושאלת הסיוע ההומניטארי לה. שאלת העיר סואץ המכותרת – האם צה"ל יכנס וישתלט על העיר במקרה של כניעתה. עניין הנסיגה לקווי 22 באוקטובר והמגעים עם האמריקאים לגבי בעניין זה.
ממשלה 25. ישיבת ממשלת ישראל, 27 באוקטובר 1973, בשעה 10:00
ארכיון המדינה
סקירה של ראש הממשלה את ההתפתחויות בנוגע לשאלת הארמיה השלישית והמגעים המתוחים עם האמריקאים בעניין זה. נוסח השדר החריף ללא תקדים ששלחה לקיסינג'ר בעניין המדיניות האמריקאית.
במהלך הישיבה נקראה ראש הממשלה לשיחת טלפון עם השגריר בוושינגטון דיניץ ובה הסתמן מפנה מפתיע במשבר סביב האספקה לארמיה השלישית כשהמצרים הסכימו לקיים שיחות כבר באותו היום.
דיון בתנאיה של מצרים לקיום הפגישה ובעיקר תביעתה למעבר של שיירת אספקה לארמיה ה-3. אחר כך החל דיון מקדים לקראת הפגישה עם המצרים שתשמש הקדמה למעשה למגעים המדיניים שיבואו בעקבות המלחמה. הצעתו של שר הביטחון דיין להפרדה בין שני הצבאות – ישראל ממזרח לתעלה והמצרים ממערב לה כשאזור הפרדה מפורז חוצץ ביניהם. הממשלה אמצה את ההחלטה וקבעה הנחיות לנציג הישראלי לשיחות
ממשלה 26. ישיבת ממשלת ישראל, 28 באוקטובר 1973, בשעה 10:30
10:30
ארכיון המדינה
דיווח של שר הביטחון על המגעים עם אנשי הצלב האדום לגבי מצבם של השבויים הישראלים והתנית תהליך פינוי הפצועים מהארמיה השלישית במידע עליהם. דיווח של אהרון יריב על מהלך פגישתו עם הגנרל המצרי גמאסי בק"מ ה-101 והדברים שהועלו במהלכה. יריב ציין שאמר למצרי בתחילת הישיבה ש"באמצעות המשא ומתן אנו רוצים להגיע לשלום ולמערכת יחסים תקינה אתם". בהמשך הציג יריב את האלמנטים שעליהם צריך להחליט כדי לשמור על הפסקת האש – שאלת השבויים, שיירת האספקה לארמיה השלישית, פתיחת מיצרי באב-אל-מנדב, ההצעה לחילופי שטחים. הוא דחה את דרישתו של גמאסי לדון בחזרה אל קווי 22 באוקטובר בטענה שאין לו מנדט לדון על כך ואף לא לדון על שיירות אספקה נוספות.
דיון שעסק ברובו בעניין השבויים והקשר בינו לבין הצעדים ההומניטאריים כלפי הארמיה השלישית. דברי הרמטכ"ל על תחושות הקשות והתסיסה ללא תקדים שקיימות בצה"ל לגבי העניין הזה. הוחלט "לעכב ביצוע תשובתנו החיובית ל'צלב האדום' בעניין מעבר הפצועים של הארמיה ה-3, עד לקבלת תשובה מניחה את הדעת בנושא השבויים שלנו".
ממשלה 27. ישיבת ממשלת ישראל, 30 באוקטובר 1973, בשעה 14:30
ארכיון המדינה
ביקורת של כמה מחברי הממשלה על התבטאויות של שרים אחדים באזני עיתונאים על כך שממשלה מגלה חולשה לגבי הטיפול בעניין השבויים והאספקה לארמיה השלישית.
דיווח של שר הביטחון על מגעיו עם ראש מטה משקיפי האו"ם הגנרל סילאסוו לגבי פעולתם של המשקיפים וענייני הפסקת האש. בהמשך דיווח דיין על הפגישה השנייה והשלישית של יריב עם הנציג המצרי בק"מ ה-101 והנושאים שהעלו המצרים במהלכן.
הניסיונות המצריים להקים קשר פיזי בין העיר סואץ לכוחות הארמיה השלישית והמאמצים שעושה ישראל למנוע זאת מהם. שר החוץ אבן מסר שהצלב האדום עתיד לקבל בקרוב רשימות של שבויים ישראלים במצרים ולבקר את הפצועים שביניהם. שאלת השבויים בסוריה והאם יש לקשור בין הדברים.
דיווח של ראש הממשלה לקראת נסיעתה לוושינגטון ועל הנושאים שיידונו במהלכה.
הודעתו של שר המשפטים יעקב שמשון שפירא על התפטרותו מן הממשלה, מכיוון שדרישתו לפטר את שר הביטחון דיין לא נענתה. הסבריה של גולדה מאיר מדוע קיבלה את התפטרותו.