אפורטוקולים וסטנוגרמות של ישיבות ממשלה קבינט וועדת חוץ ובטחון של הכנסת 1967- תשכ”ז

א.1 | רקע

להלן רשימות הסטנוגרמות מישיבות הממשלה, ועדת שרים לביטחון וועדת החוץ והביטחון של הכנסת.

 

דיוני ועדת השרים לביטחון מסווגים במיוחד, והעונש על הדלפת תוכנם חמור. ועובדה שדיוני שנת 1967 לא דלפו מעולם. בתום 50 שנה מותר לפתוח אותם והרי הם לפניכם.

קריאה מקבילה של הסטנוגרמות ושל מברקים מדיניים (לדוגמה) שהתקבלו בלשכות של ראש הממשלה ושר החוץ מאפשרת הצצה נדירה לתהליכי קבלת ההחלטות של ראשי המדינה.

הסטנוגרמות מוגשות עם תקציר.

במהלך השנים , מאז הן פורסמו לראשונה (2017 ) חלקים מהחומרים שהיו חסויים נפתחו לעיון.

רשימת הסטנוגרמות מסודרות לפי תאריכים

א.2 | סטנוגרמות מישיבות הממשלה 1967

 

מזהה וקישור לאתר שם הסטנוגרמה תקציר
001xzzm סטנוגרמה ישיבה יח/תשכז של הממשלה – י”ט בטבת תשכ”ז – 01/01/1967 בישיבת הממשלה נדונו בין היתר בנושאים: נסיעת נשיא המדינה לקנדה, צירוף חבר כנסת חדש לממשלה, מינוי שגריר לא תושב בסיאול, הצעת חוק נכסי נפקדים, ביטול חוק ההיטל על דירות גדולות, הרחבת סמכויות בנק הספנות, הסתייגות לסעיף 18 בהצעת חוק הבוררות, דיווח לעתונות על דיוני הממשלה והטיית מעיין א-דופילה על ידי הסורים.
001xzzl סטנוגרמה ישיבה יט/תשכז של הממשלה – כ”ו בטבת תשכ”ז – 08/01/1967 ראש הממשלה לוי אשכול פתח את הישיבה עם סקירה מפורטת על המצב הביטחוני בגבול סוריה, תוך הדגשת התגרויות סוריות חוזרות ונשנות. שר התחבורה, משה כרמל, דיווח על הצלחות “אל-על” בהורדת מחירי טיסות, ועל פגישה מוצלחת עם שר התחבורה הדני. שר הפיתוח, משה קול, העלה את נושא התיירות מסקנדינביה, ושר המשפטים, יצחק שפירא, הציע להקים ועדה שתבחן את מדיניות התעופה. הישיבה הסתיימה בהחלטה להקים ועדה שתבחן את ההצעה לחקיקת חוק למניעת הפסקות חשמל לא חוקיות.
001xzzk סטנוגרמה ישיבה כ/תשכז של הממשלה – ד’ בשבט תשכ”ז – 15/01/1967 ישיבת הממשלה עסקה במצב הביטחוני בגבול סוריה, כולל תקריות ירי וחבלה. ראש הממשלה אשכול דיווח על פעילות סורית תוקפנית, אך גם על זהירות מצד סוריה מפני הידרדרות למלחמה. שר החוץ אבן דיווח על מגעים עם סוריה דרך משקיפי האו”ם, וציין כי סוריה מעוניינת בפגישה בלתי רשמית על סדרי עיבוד הקרקע. שר המשטרה ששון הביע חשש מהיעדר אינפורמציה ברורה לגבי כוונות סוריה, וקרא לדיון מקיף על המצב במזרח התיכון. שר השיכון בנטוב העלה ערעור על הצעת חוק לעידוד השקעות הון, וביקש שינויים במנגנון מתן המענקים. שר הפיתוח ושר התיירות קול העלה שאלות לגבי המרכז לתפוצות, וביקש דיון מקיף על תפקידו ופעילותו. שר העבודה אלון דיווח על הסכמה עקרונית לבניית בית נשיא המדינה, אך קבע כי המועד ייקבע בהתאם למצב התעסוקה בירושלים. שר המשפטים שפירא העלה שאלות לגבי התנהלות מנהל “אל-על” וביקורת חריפה שהשמיע על שר ממשלה.
הישיבה הסתיימה בהחלטות לגבי אישור הצעות חוק, דיון מקיף על המצב במזרח התיכון, ודיון נוסף על המרכז לתפוצות.
001xzzo סטנוגרמה ישיבה כא/תשכז של הממשלה – י”א בשבט תשכ”ז – 22/01/1967 ישיבת הממשלה עסקה במגוון נושאים: השתתפות חברי הממשלה בישיבות הכנסת, סקירות של שר החוץ ושר האוצר, הפרעות להובלת פרי הדר, מינויים לשירות החוץ, הרחבת הוועדה המייעצת למתן היתרים להפעלת בתי מטבחיים, מינוי ועדה לקביעת ייעודם של עזבונות לטובת המדינה, אישור הצעת חוק להארכת תוקפן של תקנות שעת חירום, ומצבם של בנק פויכטוונגר ובנק אלון.  הישיבה הסתיימה בהחלטה להסמיך את בנק ישראל להיות ערב כלפי הציבור בחובות שני הבנקים.
001xzzn סטנוגרמה ישיבה כב/תשכז של הממשלה – י”ח בשבט תשכ”ז – 29/01/1967 ישיבת הממשלה נפתחה בהודעות על מותו של חה”כ בכור שלום שטרית וטביעת האניה “השלושה”. לאחר מכן, שר החוץ אבא אבן סקר את המצב המדיני, כולל פגישה בצפון עם סוריה, ביקור משלחתנו בשוק המשותף, והתפתחות היחסים הפנים-ערביים.
הישיבה המשיכה עם דיון בחברת “רסקו, שם הוצגו קשיים כספיים וניתנו הצעות לפתרון.
הישיבה הסתיימה עם דיון בהצעת חוק לתיקון פקודת הבנקאות, ובהחלטה להעביר את הנושא לוועדת שרים מצומצמת.
0026eh0 סטנוגרמה ישיבה כג/תשכז של הממשלה – כ”ה בשבט תשכ”ז – 05/02/1967 בישיבת הממשלה דנו בנושאים: סקירה של ועדת שביתת הנשק הישראלית-סורית, מתן הלוואות למובטלים, הצעת חוק להארכת תוקפן של תקנות שעת חירום, הצעת תקציב רשות השידור לשנת 1967/8 ומינוי ועד החינוך. הדיון סביב מתן הלוואות למובטלים היה סוער, כאשר שר העבודה התנגד להצעת שר השיכון להקדים את התשלומים. שר הדתות הביע ביקורת על רשות השידור, בטענה לחוסר איזון בשידורים ולתמיכה לא מספקת בתוכניות דתיות.
הישיבה הסתיימה בהחלטה להעביר את הצעת תקציב רשות השידור לוועדת הכספים של הכנסת.תעודה 20 בפרסום 50 שנה למיתון
001xzzp סטנוגרמה ישיבה כה/תשכז של הממשלה – ב’ באדר תשכ”ז – 12/02/1967 ישיבת הממשלה עסקה בשני נושאים עיקריים: שביתת הרעב בנמל אשדוד וטיפול בפקדונות בבנק פויכטוונגר. בנוגע לשביתת הרעב, הממשלה החליטה לפתוח את הנמל מחר בבוקר, תוך שימוש בממונה על יחסי עבודה ובמשטרה. בנוגע לבנק פויכטוונגר, הממשלה החליטה לא לקחת אחריות על פקדונות ללא ערבות, אך להציע סיוע משפטי לאנשים שהושקעו שם.
001xzzq סטנוגרמה ישיבה כד/תשכז של הממשלה – ב’ באדר תשכ”ז – 12/02/1967 בישיבת הממשלה נדון נושא גמר ביצוע התקציב לשנת 1966/67, שהציג שר האוצר ספיר. הוא תיאר את מצב הקופה כקשה מאוד, עם גרעון של 335 מיליון ל”י עד סוף ינואר 1967. השרים דנו בהצעות שונות לפתרון הבעיה, כולל הורדת שכר, פיטורים, וחמישה ימי עבודה בשבוע. לבסוף, הוחלט להטיל על ועדת שרים לבדוק את ההצעות השונות ולהביא את הצעותיה לממשלה בהקדם.
001xzzt סטנוגרמה ישיבה כו /תשכז של הממשלה – ט’ באדר תשכ”ז – 19/02/1967 ישיבת הממשלה עסקה במגוון נושאים, ביניהם פרסום בעיתון “ניו-יורק טיימס” על משפט נגד עיתון “בול”, המצב בגבול הסורי, תנאי העבודה של רופאים באזורי ספר, הסתייגות להצעת חוק-תזכיר מועצה להימורים בספורט, המענק לעיריות ושכר הלימוד המודרג, והמצב הכספי של האופירה הישראלית.
הדיון המרכזי התמקד בתנאי העבודה של רופאים באזורי ספר, כאשר שר הבריאות הציע תוספת שכר לרופאים אלה, אך שר האוצר התנגד. הוחלט להקים ועדה בראשות אבא חושי שתבחן את הנושא ותציע פתרונות.
הדיון בנושא המענק לעיריות ושכר הלימוד המודרג נדחה לאחר שהתברר כי לא כל חברי הממשלה קיבלו את החומר הרלוונטי. הדיון בנושא המצב הכספי של האופירה הישראלית נדחה אף הוא.
001xzzs סטנוגרמה ישיבה כז/תשכז של הממשלה – ט”ז באדר תשכ”ז – 26/02/1967 בישיבת הממשלה שר החוץ אבן דיווח על שיחותיו בלונדון עם ראש ממשלת בריטניה וילסון ושר החוץ בראון. נושאים מרכזיים שעלו בשיחות: המצב במזרח התיכון, מדיניות ברית המועצות, וייטנאם, דרום ערב, ירדן, סוריה, אירופה המזרחית, אירופה המערבית, מצבנו הכלכלי, עלייה מברית המועצות ומרומניה.
שר החינוך ארן העלה את נושא המצב הכספי של האופרה הישראלית. ראש הממשלה אשכול הציע להפסיק את התמיכה באופרה, אך שר האוצר ספיר הציע להמשיך בתמיכה תוך דאגה לקונסולידציה של החובות.
שר הדתות ורהפטיג הציע להאריך את תוקף חוק תקציבי השירותים הדתיים היהודיים, אך שר השיכון בנטוב התנגד.
שר הפנים שפירא הציע לצרף אותו לוועדת שרים לענייני עלייה וקליטה.
001xzzr סטנוגרמה ישיבה כח/תשכז של הממשלה – כ”ג באדר תשכ”ז – 05/03/1967 ישיבת הממשלה דנה בנושאים שונים, ביניהם פרסום דיוני הממשלה, נסיעת נשיא המדינה לאיסלנד, מצוקת תושבי תוחלת, מינוי נציגות הממשלה ברשות לעלייה וקליטה, הקמת מועצה לאומית לאוטומציה וצירוף חבר לוועדת השרים לקביעת תכנית ציון 20 שנה להקמת המדינה.
הדיון המרכזי התמקד במצוקת תושבי תוחלת, כאשר שר החקלאות הציג את הבעיה והציע פתרון, אך שר הפנים הציע להקים ועדה נוספת שתנסה למצוא פשרה.
בסופו של דבר, הוחלט שהשר החקלאות יענה על הצעה דחופה לסדר היום בכנסת ויציע להעביר את העניין לדיון בוועדה של הכנסת.
001xzzu סטנוגרמה ישיבה ל/תשכז של הממשלה – ל’ באדר תשכ”ז – 12/03/1967 בישיבת הממשלה דנו בהקמת טלוויזיה כללית בישראל. שר התקשורת, יגאל גלילי, הציג את ההצעה להקמת טלוויזיה כללית, תוך שילוב עם רשות השידור, והציג את לוח הזמנים להפעלתה. האלוף אלעד פלד, מרכז ההכנות להקמת הטלוויזיה, הציג את תוכנית ההשקעות, כוח האדם, והתכנון הטכני. הממשלה אישרה את הקמת הטלוויזיה, והחליטה להחיש את הפעלתה.
001xzzv סטנוגרמה ישיבה כט/תשכז של הממשלה – ל’ באדר תשכ”ז – 12/03/1967 ישיבת הממשלה דנה במגוון נושאים, ביניהם פעילות חבלנית בגבולות, משא ומתן עם סוריה, מכירת נשק, הופעת שרים נגד מדיניות הממשלה וגמר ביצוע התקציב לשנת 1966/67.
הישיבה התמקדה בעיקר בדיון על פעילות חבלנית בגבולות, משא ומתן עם סוריה, והמצב הכלכלי.
השרים דנו בהתנהלות סוריה, בהצעות להגנה סטטית על הגבול, ובהתנהלות גנרל בול.
השרים דנו גם במכירת נשק למדינות שונות, ובביקורם של פקידים בכירים מארצות הברית.
הישיבה הסתיימה בהחלטה לבדוק אפשרויות להשיג 115 מיליון ל”י לצורך סיום ביצוע התקציב לשנת 1966/67.
001xzzw סטנוגרמה ישיבה לא/תשכז של הממשלה – ז’ באדר תשכ”ז – 19/03/1967 בישיבת הממשלה דנו בנושאים: תקריות גבול, משא ומתן עם סוריה, ביקור משלחת מסחרית מרומניה, הפסקת פעולתה של המכללה לבטחון לאומי, שאילתות, הקמת טלוויזיה כללית, קידום ביצוע תקציבי הפיתוח לשנת 1967/8 וישיבות הממשלה.
הדיון העיקרי התמקד בהקמת טלוויזיה כללית, כאשר שר הסעד, יוסף בורג, הביע התנגדות עזה, בעיקר בשל העיתוי, המיתון הכלכלי והחשש מהשפעתה על התרבות הישראלית.
שרים אחרים, כמו זלמן ארן, תמכו בהקמת הטלוויזיה, וטענו לחשיבותה התרבותית והחברתית.
הדיון הסתיים ללא החלטה סופית, והוחלט להמשיך בו בישיבה הבאה.
001xzzy סטנוגרמה ישיבה לב/תשכז של הממשלה – י”ד באדר תשכ”ז – 26/03/1967 בישיבת הממשלה דנו השרים בהקמת טלוויזיה כללית, בהפגנה של ועדי פעולה בגוש דן, בנסיעות שרים לחו”ל ובמינוי מנהל מינהל מקרקעי ישראל. הוחלט להקים טלוויזיה כללית בכיסוי כל-ארצי, אך לא תופעל בבחירות 1969. השרים גינו את ההפגנה של ועדי פעולה בגוש דן, שכללה השמצות וקריקטורות נגד חברי ממשלה. אושרו נסיעות שר העבודה לאנגליה ושר הסעד לדנמרק. הוחלט למנות את מר יצחק לוי לתפקיד מנהל מינהל מקרקעי ישראל, למרות גילו המתקדם.
001xzzx סטנוגרמה ישיבה לג/תשכז של הממשלה – ט”ז באדר תשכ”ז – 28/03/1967 ישיבת הממשלה עסקה במגוון נושאים, ביניהם סקירות על אירועים ביטחוניים, משא ומתן כלכלי עם רומניה, ייצוא לארצות הברית, הפגנה של ועדי פעולה בגוש דן, ביטול ההכרזה על איסור פרסומים בנוגע לועדת השרים לענייני בטחון, מינוי ועדה לקביעת ייעודם של עזבונות לטובת המדינה, קבלת עיטורים של מדינות זרות, אישור תכנית מיתאר ארצית חלקית “דרך מהירה תל אביב שדה תעופה לוד”, והרחבת מפעל האשלג של מפעלי ים המלח בע”מ.
001xzyy סטנוגרמה ישיבה לד/תשכז של הממשלה – כ”א באדר תשכ”ז – 02/04/1967 ישיבת הממשלה דנה בנושאים שונים, ביניהם הקמת הטלוויזיה, מצב חברת צים, המו”מ המסחרי עם ממשלת רומניה, סקירות שונות ומינוי מנהל כללי למשרד העבודה.
הדיון המרכזי התמקד בהקמת הטלוויזיה, כאשר שר הפנים שפירא הביע התנגדות עקרונית להפעלתה בשבת, בעוד ששרים אחרים תמכו בהקמתה. הוחלט להקים ועדת שרים שתדון בנושא ותביא את מסקנותיה לישיבה הבאה. בנוגע לצים, הוועדה המליצה על העברת השליטה בחברה לממשלה, תוך שמירה על ייצוג סמלי לסוכנות היהודית וההסתדרות. הוחלט גם על מינוי חנוך לב-כוכב כמנהל כללי של משרד העבודה.
001xzyz סטנוגרמה ישיבה לה/תשכז של הממשלה – כ”ח באדר תשכ”ז – 09/04/1967 ישיבת הממשלה עסקה במגוון נושאים, ביניהם התקפות סוריות על תל-קציר, עין-גב וגדות, הקמת הטלוויזיה הכללית, הצגת סרטים מתוצרת גרמניה, שימוש ברכב ממשלתי, והמדיניות הדמוגרפית.
הישיבה כללה סקירה מפורטת של התקרית עם סוריה, תגובות פוליטיות, והחלטות לגבי פעולות עתידיות. בנוסף, דנו השרים בהקמת טלוויזיה כללית, בהחלטה לדחות את ההכרעה לגבי הצגת סרטים מתוצרת גרמניה, ובהמלצות לגבי שימוש ברכב ממשלתי. הדיון במדיניות הדמוגרפית התמקד בהצעות של שר הדתות ורהפטיג, לגבי הפעלת החוק נגד הפלות ויצירת שיטה חדשה של תשלומים למשפחות עולים.
001xzz0 סטנוגרמה ישיבה לו /תשכז של הממשלה – ו’ בניסן תשכ”ז – 16/04/1967 ישיבת הממשלה עסקה בעיקר בסקירות על אירועי הביטחון, כולל תקיפות חבלניות, פעולות צבאיות, ותגובות בינלאומיות. השר גלילי דיווח על שביתה של טכנאי “קול ישראל” בירושלים, והשר אלון סיפר על מסעו לאנגליה להסברת הצורך בעלייה. השר אבן דיווח על הסכמים כלכליים עם רומניה, והשר ישעיהו דיווח על תקלות בקשר טלפוני בצפון הארץ. השר אלון סיפר על פגישתו עם ראש ממשלת בריטניה, וילסון, ודיווח על דיונים בנושאים שונים, כולל בעיית עדן, השוק המשותף, והמצב הכלכלי.
הישיבה הסתיימה בהחלטות על אישור פרוטוקול לחידוש הסכם הסחר עם יוגוסלביה, תשלום מענק התייקרות לבעלי שכר נמוך, והצטרפות לפרוטוקול בדבר הארכת תוקף האמנה על הצהרות מוות של נעדרים.
001xzz1 סטנוגרמה ישיבה לז/תשכז של הממשלה – ז’ בניסן תשכ”ז – 17/04/1967 ישיבת הממשלה עסקה בהסכמים כלכליים בין ישראל לרומניה. שר האוצר, פנחס ספיר, תיאר את ביקור המשלחת ברומניה, כולל פגישות עם ראש הממשלה הרומני, שר החוץ, ושר האוצר. ספיר הדגיש את חשיבות ההסכמים הכלכליים, שפותחים צינור חדש ליצוא ישראלי ומהווים מכה לחרם הערבי. שר החוץ, אבא אבן, הדגיש את חשיבות ההסכמים מבחינה מדינית, וציין את התגובות החיוביות מצד מדינות אחרות.
001xzz2 סטנוגרמה ישיבה לח/תשכז של הממשלה – י”ג בניסן תשכ”ז – 23/04/1967 בישיבת הממשלה עלו לדיון הנושאים: יובל השמונים של פנחס רוזן, מינוי שגריר לא-תושב בברבדוס, אישרור אמנה לשיתוף-פעולה טכני בין ישראל למקסיקו, נסיעות שרים, מכירת נשק, שאלות, סקירה, תכניות לציון שנת ה-20 להקמת המדינה, מכירת האניה “שלום” ואיחוד התעשיה הכימית.
001xzz3 סטנוגרמה ישיבה לט/תשכז של הממשלה – כ”ז בניסן תשכ”ז – 07/05/1967 ישיבת הממשלה עסקה במצב הביטחוני, ביחסים עם גרמניה ועם ברית המועצות, ובמצב התעסוקה בישראל. השרים דנו בהתקפות מחבלים בלבנון ובסוריה, ובהתנהלות לבנון בעקבות התקפות אלו.
שר החוץ דיווח על שיחותיו עם בראנדט, על חידוש היחסים בין גרמניה למצרים, ועל בקשת ישראל להצטרף לשוק המשותף. שר החוץ דיווח גם על שיחות עם ברית המועצות בעקבות תקרית המיגים הסורים. שר העבודה הציג סקירה על מצב התעסוקה בישראל, והתריע על סכנת אבטלה גוברת.
השרים דנו בהצעות להגדלת ההשקעות בפיתוח, ובהפעלת סעיפי התקציב.
001xzz4 סטנוגרמה ישיבה מ/תשכז של הממשלה – ו’ אייר תשכ”ז – 16/05/1967 ישיבת הממשלה עסקה במספר נושאים, ביניהם: סקירת מקרי מיקושים, הערכת התגובות המצריות לאזעקה הסורית, נסיעת שר למדינות השוק המשותף, הסדרים לקימוצים בשירות המדינה ומינוי ועדי-נאמנים בהתאם לחוק נכסי נפקדים. הישיבה כללה דיונים נרחבים על קימוצים בשירות המדינה, תוך התייחסות ליעילות, פריון, ומוסר העבודה. השרים דנו גם על הצורך בהסדרים חדשים עם ההסתדרות, על מנת להביא לשינויים משמעותיים בשירות המדינה.
001xzz5 סטנוגרמה ישיבה מא/תשכז של הממשלה – י”א באייר תשכ”ז 21/05/1967 ישיבת הממשלה עסקה בהתפתחויות הביטחוניות בעקבות ריכוז כוחות מצריים בסיני. הרמטכ”ל הציג את מצב הכוחות, והשרים דנו במסקנות אפשריות מההתנהגות המצרית. שר החוץ סקר את המצב הבינלאומי, כולל תגובות או”ם, ארצות הברית, בריטניה וצרפת. הועלתה שאלת ההתנהלות התקשורתית, והוחלט להמשיך את הדיון בוועדת השרים לענייני בטחון.
001xzz6 סטנוגרמה ישיבה מב/תשכז של הממשלה – י”ח באייר תשכ”ז – 28/05/1967 ישיבת הממשלה עסקה במצב הביטחוני בעקבות חסימת מיצרי טיראן. ראש הממשלה אשכול דיווח על שיחותיו עם ג’ונסון, והציג את תמיכת ארה”ב בפתיחת המיצרים. הועלתה הדרישה להקטנת הכוחות משני הצדדים, פיזור הכוחות המצריים וטיפול בטרור. הוחלט להמשיך בגיוס צה”ל, ולשמור על כוננות גבוהה. ראש הממשלה ימסור הודעה בכנסת, ושר האוצר ייסע לארה”ב לגיוס כספים.
001xzz7 סטנוגרמה ישיבה מג/תשכז של הממשלה – כ”א באייר תשכ”ז – 31/05/1967 הישיבה עסקה בהרחבת הממשלה, בעקבות המצב הביטחוני המתוח. ראש הממשלה הציע להכניס את גח”ל ורפ”י לממשלה, תוך מינוי משה דיין לאלוף פיקוד הדרום ויגאל אלון לשר הבטחון. שר הפנים התנגד נחרצות, בטענה שההצעה תביא לפיצוץ הממשלה ותחליש את האחדות הלאומית. שר העבודה תמך בהצעה, אך הדגיש את הצורך להפריד בין המינוי הצבאי של דיין לבין המו”מ הקואליציוני. בסופו של דבר, הוחלט להקים ועדת שרים שתפגש עם נציגי גח”ל ורפ”י ותציע להם להצטרף לממשלה.
001xzz8 סטנוגרמה ישיבה מד/תשכז של הממשלה – כ”ב באייר תשכ”ז – 01/06/1967 בישיבת הממשלה דנו בהרחבת הממשלה ובהצטרפות גח”ל ומרפ”י. ראש הממשלה אשכול הביע הערכה ליגאל אלון על ויתורו על תפקיד שר הבטחון. דנו גם בהצעות חוק, בהתקנת תקנות שעת חירום, ובמצב הביטחוני. הרמטכ”ל רבין סקר את היערכות האויב, והציג נתונים על כוחות מצרים, סוריה וירדן. ראש הממשלה אשכול הודיע על כוונתו להביא הצעות מפורטות לממשלה בישיבתה הבאה.
001xzz9 סטנוגרמה ישיבה מה/תשכז של הממשלה – כ”ה באייר תשכ”ז – 04/06/1967 ישיבת הממשלה דנה במצב הבטחון נוכח ריכוז צבא מצרים וירדן על גבולות המדינה. הוחלט להעביר את סמכויות קבלת ההחלטות לוועדת השרים לענייני בטחון, תוך מתן יפוי כוח להחליט בשם הממשלה. כמו כן, אושרה הצטרפותו של ח”כ יוסף ספיר לממשלה, וצירוף השרים החדשים לוועדת השרים לענייני בטחון. בנוסף, אושרו הצעות חוק להטלת היטל בטחון ומילווה בטחון, וכן הוחלט על הגדלת מס עקיף וקיצוצים בתקציב המדינה.
001xzza סטנוגרמה ישיבה מו/תשכז של הממשלה – כ”ו באייר תשכ”ז – 05/06/1967 ישיבת הממשלה התקיימה בעקבות הקרבות בחזיתות הדרום, המרכז והצפון. הדיון התמקד בהתקפה על ירושלים, בעיקר על העיר העתיקה. השרים דנו בהשלכות הצבאיות והמדיניות של כיבוש העיר העתיקה, תוך התייחסות לחשש מפגיעה במקומות הקדושים. לבסוף, הוחלט כי ראש הממשלה ושר הבטחון יקבלו את הסמכות להחליט על כיבוש העיר העתיקה, לאחר התייעצות עם שר הבטחון והרמטכ”ל.
001xzzb סטנוגרמה ישיבה מז/תשכז של הממשלה – ג’ בסיוון תשכ”ז – 11/06/1967 ישיבת הממשלה התקיימה יום לאחר סיום מלחמת ששת הימים. ראש הממשלה לוי אשכול פתח את הישיבה בדברי שבח לצבא ולעם ישראל על ניצחונם המזהיר. הרמטכ”ל יצחק רבין סיפק סקירה מפורטת על מהלכי המלחמה, תוך הדגשת השליטה האווירית הישראלית וההצלחה בקרב היבשתי.
הדיון התמקד בעיקר במעמדה של ירושלים המאוחדת, כאשר שר הפנים, משה חיים שפירא, הציע לחבר את שני חלקי העיר לעיר אחת. שר המשפטים, יעקב שמשון שפירא, הציע לחוקק חוק שיקבע כי ירושלים השלמה היא בירת ישראל. הישיבה הסתיימה בהחלטה להקים ועדה שתדון במעמדה של ירושלים, תוך הדגשת הצורך להגיע להסדר מהיר ויעיל.
001xzzc סטנוגרמה ישיבה מח/תשכז של הממשלה – י’ בסיוון תשכ”ז – 18/06/1967 הישיבה עסקה בעיקר בהכנות לעצרת האו”ם המיוחדת, שהייתה אמורה להתקיים בקרוב. השרים דנו בהרכב המשלחת של חברי הכנסת לעצרת, בהנחיות לשר החוץ לקראת נאומו, ובהצעות חוק בנוגע לירושלים.  הישיבה כללה גם דיון על בעיית הפליטים הערבים, והשרים הביעו דעות שונות לגבי פתרון הבעיה.  הישיבה הסתיימה בהחלטה לדחות את הדיון על הצווים הדרושים לביצוע החוקים בנוגע לירושלים לישיבה הבאה.
001xzzd סטנוגרמה ישיבה מט/תשכז של הממשלה – י’ בסיוון תשכ”ז – 18/06/1967 הישיבה עסקה בעיקר בהסדרים בשטחים שנכבשו במלחמת ששת הימים. השרים דנו במצב הכלכלי, הביטחוני והמדיני של השטחים, ובפרט בירושלים. הועלו שאלות לגבי עתידם של הפליטים הערבים, והתעוררה מחלוקת לגבי סיפוח הגדה המערבית לישראל. הוחלט להקים ועדות שרים לטיפול בעניינים הכלכליים, השירותים והתיאום ביניהם. כמו כן, הוחלט להקים ועדה שתדון עם עורכי העתונים על דרכי הפירסום של נושאים מסוימים הנדונים בממשלה.
001xzze סטנוגרמה ישיבה נ/תשכז של הממשלה  – ועדת ניסוח – י”א בסיוון תשכ”ז – 19/06/1967 ישיבת הממשלה עסקה בהצעות ועדת השרים לענייני בטחון בנוגע לתוצאות מלחמת ששת הימים. הדיון התמקד בעיקר בגורל הגדה המערבית, רצועת עזה וירושלים. השרים דנו בהצעות שונות, כולל סיפוח, אוטונומיה, קנטון ומסירת שטחים לירדן. בסופו של דבר הוחלט להקים ועדת ניסוח שתנסח הצעות על בסיס הדיון, ותביא אותן לאישור הממשלה.
001xzzf סטנוגרמה ישיבה נ/תשכז של הממשלה – י”א בסיוון תשכ”ז – 19/06/1967 ישיבת הממשלה עסקה בעמדת ישראל לגבי השטחים המוחזקים בידי צה”ל לאחר מלחמת ששת הימים. הדיון התמקד בנוסח ההודעה שתועבר לארצות הברית בנוגע לדרישות ישראל להסכמי שלום עם מצרים וסוריה. הנושאים העיקריים שהועלו היו: הגבול הבינלאומי, פירוז חצי האי סיני, רצועת עזה, רמת הגולן ובעיית הפליטים. הישיבה הסתיימה ללא החלטה סופית בנוגע לנוסח ההודעה.
001xzzg סטנוגרמה ישיבה נא/תשכז של הממשלה – י”ז בסיוון תשכ”ז – 25/06/1967 ישיבת הממשלה עסקה בעיקר בהשלכות המלחמה, ענייני הגדה המערבית וירושלים. השרים דנו בהחלטות העצרת, בהסברה בחו”ל, בהחזרת פליטים, בארמון הנציב, ובפיצוץ בתים. היה ויכוח סביב איחוד ירושלים, והוחלט להעביר את החוקים לכנסת. השרים דנו גם בהסברה בחו”ל, והוחלט להקים ועדה שתטפל בנושא. הישיבה הסתיימה ללא החלטה סופית בענייני הגדה המערבית, אך הוחלט להמשיך לדון בנושא.
001xzzh סטנוגרמה ישיבה נב/תשכז של הממשלה – י”ח בסיוון תשכ”ז – 26/06/1967 בישיבה דנו השרים באיחוד ירושלים, אישור הצעת חוק איגרות מדינת ישראל (מילווה-עצמאות הוצאה שניה) (שינוי השם), חילופי שבויים, נסיעות שרים ושאלות. הוחלט לאשר את תחומי ירושלים המאוחדת, צו קביעת שטחים והודעה על הרחבת גבולות נפת ירושלים. בנושא חילופי שבויים, הוחלט להתנות את חילופי השבויים עם מצרים וסוריה בשיחרור אסירי ציון ויהודים מצרים הכלואים במצרים, וכל האזרחים הישראלים הכלואים בסוריה. הוסמכו ראש הממשלה, שר הבטחון ושר החוץ להחליט בדבר חילופי השבויים במקרה שלא תהיה אפשרות לנהוג לפי העקרון הנ”ל.
001xzzi סטנוגרמה ישיבה נג/תשכז של הממשלה – י”ט בסיוון תשכ”ז – 27/06/1967 ישיבת הממשלה עסקה בהחלטה האם להגיש לכנסת שלושה חוקים הקשורים לירושלים, ביניהם חוק המקומות הקדושים. המשלחת הישראלית באו”ם המליצה לדחות את הגשת החוקים עד לאחר סיום עצרת האו”ם, מחשש שהדבר יפגע במאמצי ההסברה שם. חלק מחברי הממשלה תמכו בדחייה, בעוד אחרים טענו כי יש להגיש את החוקים באופן מיידי. לבסוף, הוחלט לדחות את הגשת שני החוקים, אך להגיש את חוק המקומות הקדושים לכנסת.  ראש הממשלה ביקש מחברי הממשלה להשפיע על חברי סיעותיהם למתן את הדיון בכנסת בחוקים אלה.
001xzzj סטנוגרמה ישיבה נד/תשכז של הממשלה – כ”א בסיוון תשכ”ז – 29/06/1967 ישיבת הממשלה התקיימה בבית החייל בתל אביב ועסקה בעיקר בהתמודדות עם המשבר הבינלאומי בעקבות איחוד ירושלים. השר אבא אבן הציע מספר צעדים, ביניהם הודעה ממשלתית שתבהיר את עמדת ישראל בנוגע למקומות הקדושים, הזמנת משלחת בינלאומית לבקר בירושלים והיענות לתביעת המזכ”ל בעניין ארמון הנציב. השרים דנו גם בבעיית הפליטים, והחליטו להודיע על נכונות ישראל לתרום לפתרון בעיית הפליטים במסגרת הסדר השלום. בנוסף, דנו השרים בבעיית ה”ליברטי” ובגירוש הערבים, והחליטו להקים ועדת חקירה בעניין ה”ליברטי” ולנקוט בצעדים דרקוניים כדי למנוע גירוש ערבים. הישיבה הסתיימה בהחלטה להודיע לשר אבן על פגישה עם נציגי “הצלב האדום” בעניין הפליטים.
0027fl8 סטנוגרמה ישיבה נה/תשכז של הממשלה – כ”ד בסיוון תשכ”ז – 02/07/1967 ישיבת הממשלה דנה במגוון נושאים, ביניהם: מצב הפליטים, פעולות ההסברה בחוץ לארץ, תיאום בין משרדי הממשלה, והמצב הביטחוני. הישיבה התמקדה בעיקר בהצגת סקירה על פעולות ההסברה בחוץ לארץ, תוך הדגשת הצורך בתיאום בין משרדי הממשלה, ובמיוחד בין משרד החוץ, משרד ראש הממשלה ומשרד הבטחון. הישיבה גם דנה במצב הפליטים, תוך התייחסות לזרם הפליטים מהגדה המערבית לגדה המזרחית, והחלטה על הקמת ועדת שרים לענייני הסברה.
0027fl9 סטנוגרמה ישיבה נו/תשכז של הממשלה – א’ בתמוז תשכ”ז – 09/07/1967 ישיבת הממשלה עסקה בעיקר בהערכה של תוצאות מושב החירום המיוחד של העצרת הכללית של האו”ם, שהתקיים לאחר מלחמת ששת הימים. הדיון התמקד בהצלחת ישראל בהשגת תמיכה בינלאומית, במיוחד מצד ארצות הברית, ובבלימת המאמצים הסובייטיים להעביר את ההחלטה נגד ישראל.  הישיבה כללה גם דיון על החזרת תושבים ערבים לגדה המערבית, ועל התקריות באזור תעלת סואץ.
0027fla סטנוגרמה ישיבה נז/תשכז של הממשלה – ב’ בתמוז תשכ”ז – 10/07/1967 ישיבת הממשלה דנה בנושאים רבים, ביניהם רכישת אגרות מילווה בטחון, החלטת עצרת האו”ם בעניין ירושלים, מגעים עם הוותיקן בעניין המקומות הקדושים, ארמון הנציב, תוקפו של הסכם שביתת הנשק עם לבנון, הרכב ועדת השרים לענייני הסברה בחו”ל בתקופת החירום, הודעות שרים על מדיניות הממשלה, אישור הצעות חוק, ואישור אמנה בין ישראל לנורבגיה.
0027flb סטנוגרמה ישיבה נח/תשכז של הממשלה – ג’ בתמוז תשכ”ז -11/07/1967 בישיבת הממשלה נדונה ההצעה להצבת משקיפי או”ם בגבול תעלת סואץ. השרים דנו בהיבטים הביטחוניים והמדיניים של ההצעה, והתייחסו במיוחד לשאלת השיט בתעלה. בנוסף, נדונה ההצעה לאפשר לגנרל בול להשתמש בארמון הנציב לשם פיקוח על הסכמי הפסקת האש. השרים דנו בהיבטים המשפטיים והמדיניים של ההצעה, והתייחסו במיוחד לשאלת בעלות הבניין. בסופו של דבר, הממשלה אישרה את שתי ההצעות, תוך התייחסות להיבטים השונים שהועלו.
0027flc סטנוגרמה ישיבה נט/תשכז של הממשלה – ח’ בתמוז תשכ”ז – 16/07/1967 הדיון בישיבת הממשלה התמקד במצב באזור תעלת סואץ, כולל הצבת משקיפי או”ם, פעילות צבאית, והכנסת סירות ישראליות לתעלה. נושא נוסף היה שאיבת נפט מבלעים במפרץ סואץ, שהוביל לוויכוח סוער על הסיכונים והיתרונות. בנוסף, דנו השרים בהקמת ועדות לענייני השטחים המוחזקים בידי צה”ל, מינויים בשירות החוץ, מכירת נשק, ותיקון פקודת התעבורה.
0027fld סטנוגרמה ישיבה ס/תשכז של הממשלה – ט”ו בתמוז תשכ”ז – 23/07/1967 ישיבת הממשלה דנה בנושאים שונים, ביניהם אישור אמנות בינלאומיות, מינוי סגן שר האוצר, הצעות חוק, והרחבת מפעל ים המלח. בנוסף, דנו בהצטרפות ישראל לאמנות מועצת אירופה, אישור הסכם מסחרי עם רומניה ומינוי סגן לשר האוצר. הישיבה כללה גם דיון ממושך בנושא הקמת תחנת כוח חדשה בתל אביב, תוך התייחסות לבעיות זיהום אוויר, פינוי שדה דב, וצרכים צבאיים. הישיבה הסתיימה בהחלטה לאשר את הקמת תחנת הכוח, תוך הקמת ועדה שתבדוק את הבעיות שהועלו.
0027fle סטנוגרמה ישיבה סא/תשכז של הממשלה – י”ט בתמוז תשכ”ז – 27/07/1967 ישיבת הממשלה עסקה בעיקר בתוצאות מלחמת ששת הימים ובהתנהלות העצרת הכללית של האו”ם. השר אבא אבן סיכם את פעילותו בניו יורק, והציג את הקשיים וההצלחות שהיו לו במשא ומתן עם מדינות שונות. השר דיין סיכם את שיחותיו עם הגנרל בול בנוגע לקו הפסקת האש בתעלת סואץ, והציג את עמדת מצרים. השרים דנו גם במצב בירושלים ובגדה המערבית, והגיעו להחלטה להקים ועדה שתטפל בבעיות הבטחון הפנימי המתעוררות נוכח סכנת מרי אזרחי.
0027flf סטנוגרמה ישיבה סב/תשכז של הממשלה – כ”ב בתמוז תשכ”ז – 30/07/1967 ישיבת הממשלה עסקה בעיקר בגורל הגדה המערבית, רצועת עזה וירושלים לאחר מלחמת ששת הימים.  השרים דנו בסוגיות כמו סיפוח, אוטונומיה, פליטים, גבולות, יחסים עם ירדן ומצרים, והשפעות דמוגרפיות.  היה ויכוח סביב סוגיית המטבע בגדה, והוחלט לדחות את ההחלטה הסופית. השרים גם דנו בהשפעות הכלכליות של המלחמה, ובהכנת תכניות ליישוב פליטים.
0027flg סטנוגרמה ישיבה סג/תשכז של הממשלה – כ”ג בתמוז תשכ”ז – 31/07/1967 ישיבת הממשלה עסקה בהחלטה לגבי המטבע בשטחים המוחזקים לאחר מלחמת ששת הימים.  הועלתה הצעה להנהיג את הלירה הישראלית כמטבע חוקי יחיד, אך נתקלה בהתנגדות בשל חששות פוליטיים. לבסוף, הוחלט על שני מטבעות חוקיים: הלירה הישראלית והדינר, כאשר בנק ישראל יהיה מוכן לקנות דינרים בשער קבוע, אך לא למכור אותם. ברצועת עזה, סיני ורמת הגולן הוחלט על הלירה הישראלית כמטבע חוקי יחיד.
0027flh סטנוגרמה ישיבה סד/תשכז של הממשלה – כ”ט בתמוז תשכ”ז – 06/08/1967 ישיבת הממשלה דנה בנושאים שונים, ביניהם בעיית הפליטים, שובם של תושבי הגדה המערבית, השייט בתעלת סואץ, מערת המכפלה והצעת חוק תחנת הכוח. שר החוץ אבן הציע פעולת מדגם ליישוב פליטים, בעוד שר הבטחון דיין דיווח על פעילות מצרית בתעלת סואץ. השר בגין התנגד להארכת המועד לחזרת תושבי הגדה המערבית, בעוד שר הפנים שפירא תמך בהארכה. השר משה קול הציע להקים ועדה שתטפל בעניין התיישבות פליטים באל-עריש, אך שר החקלאות גבתי התנגד בשל חוסר מים. השרים דנו גם בעניין מערת המכפלה והחליטו להמשיך לדון בנושא בהמשך. לבסוף, הממשלה החליטה להאריך את המועד לחזרת תושבי הגדה המערבית עד סוף אוגוסט, אך דחתה את ההצעה להחזיר רק תושבים ולא פליטים.
0027fli סטנוגרמה ישיבה סה/תשכז של הממשלה – ז’ באב תשכ”ז – 13/08/1967 – המשך ישיבת הממשלה התקיימה התמקדה בעיקר באכלוס ירושלים, הסדרים ליד הכותל המערבי והיחס למבקרים יהודים בהר הבית. ראש הממשלה אשכול הביע דאגה לגבי קצב האכלוס בירושלים, והציע להעביר משרדי ממשלה לירושלים המזרחית. בנוסף, דנו השרים בהקמת ועדה שתטפל במקומות הקדושים, כולל הכותל המערבי והר הבית.
0027flj סטנוגרמה ישיבה סה/תשכז של הממשלה – ז’ באב תשכ”ז – 13/08/1967 בישיבת הממשלה נדונה שאלת משלחת צבאית לג’קרטה, אך לא ניתנה תשובה. בנוסף, דנו בחילופי מכתבים בין ג’ונסון לטיטו, ובפעילות המזכיר הכללי של האו”ם בירושלים. כמו כן, בישיבה דנו השרים בהחלטת או-טאנט להורות לבול להיכנס לארמון הנציב, תוך קבלת ההגבלות שהציבה ישראל ובשובם של תושבי הגדה המערבית אשר יצאו לירדן, והחליטו להאריך את המועד האחרון לחזרה עד ה-31 באוגוסט.
0027flk סטנוגרמה ישיבה סו/תשכז של הממשלה – י”ד באב תשכ”ז – 20/08/1967 –  המשך ישיבת הממשלה עסקה בעיקר בגורל הגדה המערבית לאחר מלחמת ששת הימים. השרים דנו בהתיישבות, בהחזרת פליטים, ובסוגיית היחסים עם ירדן. שר הבטחון הציע הקמת בסיסים צבאיים בגדה, והממשלה אישרה את ההצעה. בנוסף, דנו השרים בהחלטה להחזיר פליטים מהעבר המזרחי של הירדן לגדה המערבית, והחליטו שלא להאריך את המועד.
0027fll סטנוגרמה ישיבה סו/תשכז של הממשלה – י”ד באב תשכ”ז – 20/08/1967 ישיבת הממשלה דנה בנושאים רבים, ביניהם: מצבם של יהודי מצרים, ארמון הנציב, קיצוצים בתקציב, הגדה המערבית, וביקורו של נציגו האישי של מזכיר האו”ם בירושלים. השרים דנו בהתנהלותו של הרב גורן, הרב הראשי הצבאי, ובהחלטת הממשלה להעמיד את ארמון הנציב לרשותו של הגנרל בול. השרים דנו גם במדיניות ישראל כלפי הגדה המערבית, והשר דיין הציע להקים בסיסים צבאיים לאורך רכס ירושלים, שכם, ג’נין, חברון וכו’. השר בגין הביע את דעתו על הצורך להחזיק בגדה המערבית בריבונות ישראל, וטען כי יש להימנע ממסירתה למלך חוסיין.
0027flm סטנוגרמה ישיבה סז/תשכז של הממשלה – כ”א באב תשכ”ז – 27/08/1967 ישיבת הממשלה דנה בנושאים רבים, ביניהם: שובם של תושבי הגדה המערבית לירדן, מינוי יושב ראש המועצה של “יד ושם”, מצעד צה”ל ביום העצמאות תשכ”ח, הבלו על בנזין, הפעלת מתקני הטלוויזיה הלימודית לשידורים לאוכלוסיה, סמכות הממשלה לפי סעיפים 1 ו-3 לחוק תחנת הכוח, אישור הסכם הקפה הבינלאומי, 1962, והצטרפות לאמנה בדבר הפרוצדורה האזרחית שנחתמה בהאג ביום 1 במרץ 1954.
0027fln סטנוגרמה ישיבה סח/תשכז של הממשלה – כ”ח באב תשכ”ז – 03/09/1967 ישיבת הממשלה דנה בנושאים רבים, ביניהם: חינוך בשטחים הכבושים, מינויים במשרדי הממשלה, ועידת ראשי המדינות הערביות, שליחותו של טיטו, העצרת באו”ם, שובם של תושבי הגדה המערבית, איכלוס ירושלים, סמכות הממשלה לפי חוק תחנת הכוח תל-אביב, המטבע בגדה המערבית, הצעות חוק, סלילת כביש מעין-גדי לפשחה, והתיישבות בסיני.
סטנוגרמה ישיבה סט/תשכז של הממשלה – ה’ באלול תשכ”ז – 10/09/1967 בישיבת הממשלה דנו השרים במגוון נושאים, ביניהם:
– מדיניות ביטחונית, כולל תגובה אפשרית להפרות הפסקת האש, והתייחסות ללחץ בינלאומי.
– שיקום כפרים בגדה המערבית, והחלטה לספק חומרי בניין ותמיכה כספית.
– פליטים ערבים, והחלטה לבדוק כל בקשה לאיחוד משפחות באופן פרטני.
– העברת מטה המשטרה לירושלים, והקמת ועדה שתדון בתוכניות ובמימון.
– הקמת מרכז לבעיות הדמוגרפיה, ומינויים לקראת הקמת המרכז.
– מינוי חבר חדש למועצת מרכז ההשקעות.
– התבטאויות שרים, והחלטה להימנע מהודעות מדיניות שאינן מוסכמות על ידי הממשלה.
0027flp סטנוגרמה ישיבה ע/תשכז של הממשלה – י”ב באלול תשכ”ז – 17/09/1967 הנושאים מרכזיים שנדונו בישיבת הממשלה: סקירות ביטחוניות, פיצוץ הרכבת, פעילות “אל פתאח”, שאלות בנוגע למדיניות הממשלה, מכירת נשק, הודעות שרים, נסיעת שר המסחר והתעשיה, הצעת התקציב לשנת 1968/9, הפעלת שידורי טלוויזיה לשעת חירום, הרכב ועדת השרים לענייני טלוויזיה, מו”מ בין בנק ישראל והממשל הצבאי לבין נציגי בנקים מירדן, מינויים לשירות החוץ, שם ירושלים בערבית, הצטרפות לפרוטוקול להארכת הסכם בינלאומי לחיטה, ביצוע הסכם הקפה הבין-לאומי, הפקדת חומר בגנזך המדינה, איכלוס ירושלים, מעבר נציגי האו”ם בתעלת סואץ, מעבר ערבים מהגדה המערבית לירושלים בימי ששי וראשון, מעבר ערבים מעזה לגדה המערבית, פיצויים לכנסיות שנהרסו או ניזוקו.
סטנוגרמה ישיבה עב/תשכז של הממשלה – י”ט באלול תשכ”ז – 24/09/1967 (אחר הצהריים) בין הנושאים שעלו לדיון בישיבת הממשלה: הצטרפות לאמנות מועצת אירופה, מצב מבצר עכו, סכסוכים בין כנסיות דת, טיסות שכר לעולי רגל יהודיים, הכוננות האזרחית בשעת מלחמה, האחזויות, מגבית מיוחדת לירושלים, המפגן הלילי בירושלים, הקמת ועדת שרים עליונה לעניין ירושלים, בית הנשיא.
הוחלט להקים ועדה שתבדוק את הכוננות האזרחית בשעת מלחמה, להעביר את עניין הסכסוכים בין כנסיות דת לועדת השרים לעניין המקומות הקדושים, לדחות את ההצעה להתיר טיסות שכר לעולי רגל יהודיים, להקים ועדה שתדון במבצר עכו, ולקיים דיון נוסף בעניין מגבית מיוחדת לירושלים לאחר ששר האוצר יחזור מחו”ל.
סטנוגרמה ישיבה עא/תשכז של הממשלה – י”ט באלול תשכ”ז – 24/09/1967 (לפני הצהריים) ישיבת הממשלה עסקה במגוון נושאים, ביניהם סקירות ביטחוניות, המצב בתעלת סואץ, עצרת האו”ם, והאחזויות. השר משה דיין דיווח על תקריות בסואץ, פעולות “אל-פאתח” בגדה, והגליית הקאדי הראשי. ראש הממשלה אשכול הציג מברק מאת שר החוץ אבן, בו הוגדרו קווים למדיניות ישראל בתעלת סואץ.
השרים דנו בהעברת מטה המשטרה לירושלים, והוחלט להעביר את המטה הארצי למזרח ירושלים. השר דיין דיווח על חילופי שבויים עם מצרים, והוחלט לעשות נסיון נוסף לשחרור אסירי ציון.
0027fls סטנוגרמה ישיבה עג/תשכז של הממשלה – כ”ב באלול תשכ”ז – 27/09/1967 בישיבת הממשלה נדונה העברת המטה הארצי של המשטרה לירושלים. שר הבריאות התנגד להפקעת בניין בית חולים חדש למטרה זו, אך ראש הממשלה אשכול טען כי יש צורך דחוף בהעברת המטה לירושלים. לאחר דיון סוער, הוחלט לדחות את הפקעת הבניין, אך שר הבריאות התבקש לבדוק את מצב האישפוז במזרח ירושלים ואת האפשרות להפעיל את בית החולים הלותרני בא-טור.
0027flt סטנוגרמה ישיבה עד/תשכז של הממשלה – כ”ו באלול תשכ”ז – 01/10/1967 ישיבת הממשלה דנה במגוון נושאים, ביניהם מפקד האוכלוסין בשטחים המוחזקים, שאלות בנוגע לתוצאות המפקד, היאחזויות בשטחים המוחזקים, מינוי לשירות החוץ, ועדה עליונה לעניין ירושלים, השימוש בלשון הערבית בשילוט הדרכים בארץ, והרכב ועדת השרים לציון 20 שנה להקמת מדינת ישראל.
0027flu סטנוגרמה ישיבה א/תשכח של הממשלה – ז’ בתשרי תשכ”ח – 08/10/1967 הישיבה נפתחה בדיווח של ראש הממשלה לוי אשכול על המצב באו”ם, כולל על הויכוח הכללי בעצרת ועל הדיון המיוחד שצפוי להתקיים על המזרח התיכון. הוא דיווח גם על עמדות המדינות השונות, על ניסיונות הערבים להחיות הצעות ישנות, ועל ההצעה למנות נציג מיוחד למזרח התיכון.
שר האוצר פנחס ספיר דיווח על המגבית ועל הצינור השני מאילת לאשדוד, כולל על המשא ומתן עם גורמים שונים ועל הסיכונים והיתרונות הכרוכים בפרויקט. שר הבטחון משה דיין דיווח על מצב השבויים ועל הכנופיה הטירוריסטית הפועלת בירדן.
השרים דנו גם במצבם של הפליטים בירדן, בהרכב משלחת הכנסת לעצרת או”ם, ובמשא ומתן בין בנק ישראל והממשל הצבאי לבין נציגי בנקים בירדן.
סטנוגרמה ישיבה ב/תשכח של הממשלה – י”א בתשרי תשכ”ח – 15/10/1967 ישיבת הממשלה עסקה בעיקר במדיניות כלכלית והצעת התקציב לשנת 1968/69. שר האוצר, פנחס ספיר, הציג סקירה מקיפה על מצב המשק, כולל עליות וירידות בתעסוקה, ייצור, יבוא וייצוא. הוא הדגיש את הצורך בהמשך מדיניות המיתון, תוך שמירה על יציבות מחירים וצמצום הוצאות. נגיד בנק ישראל, דוד הורוביץ, תמך במדיניות המיתון, אך הזהיר מפני סכנות אינפלציה. השרים דנו בהצעת התקציב, כולל הוצאות בטחון, פיתוח, חינוך ובריאות.
0027fnd סטנוגרמה ישיבה ג/תשכח של הממשלה – י”ג בתשרי תשכ”ח – 17/10/1967 ישיבת הממשלה עסקה במצב הבינלאומי לאחר מלחמת ששת הימים, בעיקר בדיוני האו”מ. שר החוץ אבא אבן דיווח על מגעים עם ארצות הברית וברית המועצות, והציג את עמדת ישראל. השרים דנו בהצעות שונות, כולל מינוי נציג או”ם, פתרון נפרד לבעיית תעלת סואץ, ובעיית הפליטים.  הוחלט להקים ועדה קטנה שתנסח הודעת ממשלה בעקבות הדיון.
0027fne סטנוגרמה ישיבה ד/תשכח של הממשלה – י”ח בתשרי תשכ”ח – 22/10/1967 ישיבת הממשלה עסקה בטיבוע אניית חיל הים “אילת” על ידי המצרים, ובהמשך דנה בתגובה אפשרית. בנוסף, דנו בהצעה למינוי נציג או”ם למגע בין ישראל והערבים, ובנושא התפטרותו של מנהל רשות השידור, חנוך גבתון.
סטנוגרמה ישיבה ה/תשכח של הממשלה – כ”ה בתשרי תשכ”ח – 29/10/1967 ישיבת הממשלה דנה במדיניות הכלכלית והצעת התקציב לשנת 1968/69. שר האוצר פנחס ספיר הציג תקציב גרעוני, ושרים שונים הביעו חששות לגבי הגרעון, האינפלציה והצורך בהקטנת תקציב הפיתוח. שר הפנים משה חיים שפירא טען כי יש צורך בשינוי מדיניות כלכלית כדי לעודד עלייה. שר העבודה יגאל אלון הדגיש את הצורך בהכשרה מקצועית ובתקציב נוסף. בסופו של דבר, הממשלה אישרה את הצעת התקציב עקרונית, והסמיכה את ועדת השרים לעניני כלכלה לטפל בבעיות שבצד ההכנסה וההוצאה.
0027fng סטנוגרמה ישיבה ו/תשכח של הממשלה – ב’ בחשוון תשכ”ח – 05/11/1967 ישיבת הממשלה עסקה בעיקר במצב הביטחוני, סקירה מדינית, עידוד העלייה, מכירת נשק, הקמת טלביזיה כללית ומינוי מנהל שירות השידור. שר הבטחון דיווח על פעילות הפת”ח בגזרה הירדנית, והמנכ”ל ד”ר הרצוג סקר את המצב המדיני באו”ם. הועלתה הצעת חוק לעידוד העלייה, אך הוחלט להביא לראש הממשלה הצעה מפורטת יותר. אושרה מכירת מרגמות לניגריה. הוחלט להביא לאישור הכנסת את החלטת הממשלה בדבר הקמת טלביזיה כללית, שתופעל לאחר אישור החוק. הוחלט להתייעץ עם מליאת רשות השידור בדבר מועמדותו של שמואל אלמוג לתפקיד מנהל שירות השידור.
0027fnh סטנוגרמה ישיבה ז/תשכח של הממשלה – ד’ בחשוון תשכ”ח – 07/11/1967 ישיבת הממשלה בעקבות הצעת החלטה אמריקנית למועצת הביטחון. ההצעה, שהוגשה על ידי גולדברג, גרמה לחששות בישראל, שכן היא לא כללה משא ומתן ישיר בין ישראל למדינות ערב.
השרים דנו בהצעה האמריקנית, בהצעה ההודית, ובחשש שההצעה ההודית תתקבל. הם הביעו דאגה מההידרדרות במצב, ודרשו מהאמריקנים להטיל וטו על ההצעה ההודית.
בסופו של דבר, הממשלה החליטה להודיע לאמריקנים שהיא לא תוכל לקבל את ההצעה האמריקנית, ושהיא תמשיך לחתור לשלום באמצעות משא ומתן ישיר וחוזי שלום.
0027fni סטנוגרמה ישיבה ח/תשכח של הממשלה – ח’ בחשוון תשכ”ח – 08/11/1967 בישיבת הממשלה דנו השרים בהצעה האמריקאית למועצת הביטחון. שר החוץ אבן התנגד להחלטת הממשלה להודיע לארצות הברית שלא תוכל לקבל את ההצעה האמריקאית. הוא הציע להשיג פירוש מוסמך מהאמריקאים. לאחר הדיון החליטה הממשלה להשמיט את סעיף אי שיתוף הפעולה עם ארצות הברית, אך להביא לידיעת ממשלת ארצות הברית את עיקרי מדיניותה של ישראל. כמו כן, הוחלט לבקש מאבן להשיג פירוש מוסמך מהאמריקאים.
0027fnj סטנוגרמה ישיבה ט/תשכח של הממשלה – ט’ בחשוון תשכ”ח – 12/11/1967 בישיבת הממשלה אושר מינויו של שמואל אלמוג למנהל שירות השידור. בנוסף, אושרו ארבע הצעות חוק להגשה לכנסת: ועדות חקירה, הארכת תוקף של תקנות שעת חירום (ייעול שרותי ההתגוננות האזרחית), גנים לאומיים ושמורות טבע, והארכת תוקף של תקנות שעת חירום (אזורי בטחון).
השר קול ערער על החלטת ועדת השרים לעניני כלכלה בנוגע להסדר הבעיות הכספיות של הקואופרטיבים לתחבורה ציבורית, אך ערעורו נדחה.
שר הדואר ישעיהו ערער על הצעת חוק ועדות חקירה, והוחלט לדון בה מחר בישיבת ועדת השרים לעניני חקיקה. שר המשפטים הציג תזכיר הצעת חוק החלת המשפט (הוראות נוספות), והוחלט להעביר אותו לוועדת השרים לענייני חקיקה.
0027fnk סטנוגרמה ישיבה י/תשכח של הממשלה – ט”ז בחשוון תשכ”ח – 19/11/1967 ישיבת הממשלה התמקדה בהתאמת שער הלירה הישראלית לפיחות הלירה שטרלינג. שר האוצר הציע ליישר את שער הלירה הישראלית עם השטרלינג, מה שיגרום לעליית הדולר ל-3.50 ל”י. הדיון התמקד בהשלכות הפיחות על יציבות המחירים, שכר העובדים, היצוא והמאזן המסחרי. לאחר דיון ממושך, הממשלה אישרה את הצעת שר האוצר, תוך הסכמה להסמיך אותו לנקוט בצעדים הדרושים לביצוע ההחלטה.
סטנוגרמה ישיבה יא/תשכח של הממשלה – כ”ג בחשוון תשכ”ח – 26/11/1967 בישיבת הממשלה דנו השרים במגוון נושאים, ביניהם: סקירת מצב הביטחון, המלצות ביניים של ועדת רווה לבדיקת חוקי הגנת הדייר, נסיעת שר המסחר והתעשייה, חובת האחריות הקולקטיבית בהצבעה בכנסת בעניין פיחות שער הלירה, נוהל להארכת תוקפן של תקנות שעת חירום, הענקת אות שירות למגוייסי שירות עבודה במלחמת ששת הימים, פיצויים לכנסיות שנהרסו או ניזוקו במלחמת ששת הימים, הסתייגויות להצעת חוק – תזכיר רישוי מתווכים, ומגבית מיוחדת למען ירושלים.
0027fnm סטנוגרמה ישיבה יב/תשכח של הממשלה – כ”ה בחשוון תשכ”ח – 28/11/1967 ישיבת הממשלה עסקה במצבם הכספי של הקואופרטיבים לתחבורה ציבורית. הממשלה אישרה סובסידיה של 2 מיליון ל”י לחודש, תוך התחייבות של הקואופרטיבים לחסוך 11-12 מיליון ל”י בשנה. כמו כן, הממשלה תשתתף בהקמת פרוייקטים תחבורתיים בהשקעה של 12 מיליון ל”י. שר החקלאות דיווח על השתתפותו בוועידת ארגון החקלאות והמזון של האומות המאוחדות, שם נבחר מנהל חדש לארגון. שר החוץ דיווח על מגעיו עם קהילות יהודיות במונטריאול ומכסיקו, ועל שיחה עם שר החוץ המכסיקני. שר המסחר והתעשיה דיווח על פגישות עם שגרירים שלנו במדינות השוק המשותף, ועל השתתפותו בוועידה של גאט”ט.
סטנוגרמה ישיבה יג/תשכח של הממשלה – א’ בכסלו תשכ”ח – 03/12/1967 ישיבת הממשלה עסקה בעיקר בתקציב המדינה לשנת 1968/69, במינוי ראש המטה הכללי של צה”ל,  במינוי שגריר בוושינגטון ובדיון בעניין הפליטים הערבים. שר האוצר פנחס ספיר הציג את הצעת התקציב,  שר הבטחון משה דיין הציג את הצעתו למינוי אלוף חיים בר-לב לתפקיד הרמטכ”ל,  ושר החוץ אבא אבן הציג את עמדת ישראל בנוגע לדיון בעניין הפליטים בעצרת האו”ם.  הישיבה הסתיימה בהצבעה על התקציב, שהתקבל ברוב קולות.
0027fno סטנוגרמה ישיבה יד/תשכח של הממשלה – ח’ בכסלו תשכ”ח – 10/12/1967 ישיבת הממשלה עסקה בעיקר בהקמת רשות להשכלה גבוהה. הועלתה הצעה להקים רשות שתנהל את מוסדות ההשכלה הגבוהה, ותקבע את מדיניות הממשלה בתחום זה. הדיון התמקד בסמכויות הרשות, ביחסיה עם המוסדות להשכלה גבוהה, ובחלוקת האחריות בין הממשלה למוסדות. הועלו חששות לגבי פגיעה באוטונומיה של המוסדות, ונדונה חשיבותה של ועדת שרים שתפקח על הרשות. בנוסף, נדון נושא פינוי שדה דב, והוצגו נימוקים שונים בעד ונגד פינוי השדה.
0027fnr סטנוגרמה ישיבה טו/תשכח של הממשלה – ט”ו בכסלו תשכ”ח – 17/12/1967 בישיבת הממשלה דנו השרים בדבריו של שר הבטחון משה דיין בוועידת רפ”י, בהם הביע אי-אמון בראש הממשלה ובשר האוצר. דיין הבהיר כי דבריו לא התייחסו לממשלת הליכוד הלאומי הנוכחית, אך השרים הביעו צער על דבריו. ראש הממשלה אשכול החליט שלא להסיק מסקנות כלפי דיין, בהתחשב במצב המדינה.
0027fnp סטנוגרמה ישיבה טז/תשכח של הממשלה – כ”ב בכסלו תשכ”ח – 24/12/1967 הנושאים המרכזיים שנדונו בישיבת הממשלה: סקירות על יחסי ישראל עם מצרים וצרפת, ביקורו של נשיא ארצות הברית בישראל, מגבית החירום, הסכם מסחרי עם רומניה, מיקום תחנת החשמל “רידינג ד'”, רשות הנמלים ויחסיה עם שירותי נמל מאוחדים, תיקון סעיף 1(ב) לחוק מרשם אוכלוסין, מינויים לשירות החוץ, פרסום תקציב הבטחון, מינוי ממונה על מחוז הצפון, וערעור על ההחלטה בדבר המשך השימוש בשדה דב.
0027fnq סטנוגרמה ישיבה יז/תשכח של הממשלה – כ”ט בכסלו תשכ”ח – 31/12/1967 בישיבת הממשלה נדון תיקון הצעת חוק התקציב לשנת 1968/69, הענקת סמכות לשר המסחר והתעשיה לפי פקודת ועדות חקירה, מכירת נשק ונסיעת ראש הממשלה. הוחלט לאשר את השינויים בהצעת חוק התקציב, כולל העברת חלק מהפעולות התקציב לסוכנות, תוך מתן סמכות לוועדת הכספים של הכנסת לאשר הוצאות נוספות במקרה הצורך. שר המסחר והתעשיה קיבל סמכות למנות ועדת חקירה לבדיקת בעיות הקשורות בשירותי הגז ומכירת גז. הוחלט לאשר מכירת נשק לניגריה ולצ’אד.
ראש הממשלה קיבל אישור לנסוע לארצות הברית, קנדה ואנגליה, ושר האוצר ימלא את מקומו בעת העדרו.

א.3 | סטנוגרמות מישיבות ועדת שרים לענייני בטחון 1967

מזהה וקישור לאתר שם הסטנוגרמה תקציר
0027fmd סטנוגרמה מישיבת ועדת שרים לענייני ביטחון – כ”א בטבת תשכ”ז – 03/01/1967 ישיבת ועדת השרים לביטחון, 3 בינואר 1967. הישיבה עסקה בעיקר בתקריות גבול באיזור כורזים והאון, בתגובה הישראלית הנכונה על הירי הסורי, ועמדת משקיפי האו”ם.

Transcript of the Security Cabinet, 3 January 1967.

The meeting dealt with border incidents on the Israeli-Syrian border.

0027fme סטנוגרמה מישיבת ועדת שרים לענייני ביטחון  – כ”ה בטבת תשכ”ז -07/01/1967 בישיבה דנו בתקריות בגבול ישראל-סוריה וכיצד להגיב על הלחץ הצבאי הסורי. הוחלט להגביר את הפעילות המדינית להסברת עמדת ישראל, להמשיך לעבד שדות באיזור החיץ, להגיב על ירי סורי בנשק מקביל למה שהסורים מפעילים, ובמקרה של הפגזת ישובים ישראליים להגיב באמצעות מטוסי חיל האויר.

Transcript of the Security Cabinet, January 7 1967.

The meeting dealt with the border incidents on the Israeli-Syrian border. The Cabinet decided to redouble the diplomatic efforts to defuse the situation; to continue cultivating the threatened fields; to respond to Syrian fire with equivalent fire; and to escalate the Israeli response with aircraft in the case of shelling of villages.

0027fmf סטנוגרמה מישיבת ועדת שרים לענייני ביטחון  – כ”ז בטבת תשכ”ז – 09/01/1967 בישיבה דנו בהמשך התקריות על גבול ישראל סוריה ובהתרחבותן, כולל בחידוש שבו הסורים פותחים באש באיזור אחד לנוכח פעילות המתבצעת באיזור אחר. הוחלט להשעות את החריש באיזור אלמגור; להמשיך במדיניות של תגובה בכלי נשק מקבילים למה שהסורים משתמשים; ולא לפנות למועצת הביטחון של האו”ם.

Transcript of the Security Cabinet, January 9 1967.

The meeting dealt with the escalation of the border incidents on the Israeli-Syrian border. The Syrians had begun to initiate fire at diverse locations. The Cabinet decided to suspend cultivation of the fields of Alamagor; to maintain the policy of responding to Syrian fire with equal fire-power; and no refrain from turning the UN Security Council.

0027fml סטנוגרמה מישיבת ועדת שרים לענייני ביטחון  – א’ בשבט תשכ”ז – 12/01/1967 בישיבה נדונו המשך ההסלמה בתקריות בגבול ישראל סוריה. הרמטכ”ל יצחק רבין ביקש אישור להסלים את תגובות צה”ל כאשר יש לכך הצדקה מבצעית, לנוכח ההרגשה שהסורים אינם מתרשמים מן הפעילות שננקטה קודם. לאחר דיון בקשתו לא אושרה וההוראות הקיימות נותרו.

Transcript of the Security Cabinet, January 12th 1967.

The meeting dealt with the continuing escalation and intensity of the border incidents on the Israeli-Syrian border. Yitzchak Rabin, the Chief of Staff, requested greater leeway in choosing the weapons with which to respond to Syrian fire, since the previous policy of responding with equal fire-power was not working. After much discussion the Cabinet did not authorize his request. The existing policy remained in force.

0027fmm סטנוגרמה מישיבת ועדת שרים לענייני ביטחון – ד’ בשבט תשכ”ז – 15/01/1967 דיון בהצעתו של ראש משקיפי האו”ם הגנרל אוד בול להגיע להידברות עם הסורים בהקשר של הסלמה במתיחות לאורך הגבול, ולנוכח פעולת מיקוש רצחנית במושב דישון ויריות על דייגים בכנרת. לאחר התלבטות אישרה הוועדה את הכוונה.

Transcript of the Security Cabinet, January 15th 1967

The Cabinet discussed the proposal of Gen. Od Bull of the UN to discuss the escalating tensions with Syria in the framework of the UNTSO. The Cabinet hesitated lest such discussions hamper the ability to retaliate against the Syrian sniping at Israeli fisherment of the Sea of Galilee and the murderous attack the previous day on the village of Dishon. In spite of its hesitations, the Cabinet decided to support Bull's efforts.

סטנוגרמה מישיבת ועדת שרים לענייני ביטחון – י”ג בשבט תשכ”ז – 24/01/1967
0027fmn סטנוגרמה מישיבת ועדת שרים לענייני ביטחון  – ט’ באדר א’ תשכ”ז – 19/02/1967 הוועדה דנה בדרך התגובה על פירסום בניו יורק טיימס שטען למעורבות ישראלית ברצח הפוליטיקאי המרוקאי מהדי בן ברקה.

Transcript of the Security Cabinet, 19 February 1967

The Cabinet discussed way to counter allegations published in the New York Times regarding Israeli involvement in the assassination of the Morroccan politician Mehdi Ben Barka.

0027fmo סטנוגרמה מישיבת ועדת שרים לענייני ביטחון – י’ באדר א’ תשכ”ז – 20/02/1967  הוועדה המשיכה לדון בדרך התגובה על פירסום בניו יורק טיימס שטען למעורבות ישראלית ברצח הפוליטיקאי המרוקאי מהדי בן ברקה.

Transcript of the Security Cabinet, 20February 1967

The Cabinet continued its discussion of the way to counter allegations published in the New York Times regarding Israeli involvement in the assassination of the Morroccan politician Mehdi Ben Barka.

0027fmp סטנוגרמה מישיבת ועדת שרים לענייני ביטחון – ד’ באדר ב’ תשכ”ז – 16/03/1967 הועדה דנה, ולא החליטה, בתכנית לסגור את המכללה לביטחון לאומי.

עיקר הדיון כלל דיווח על תקרית מאותו בוקר שבו חדרה חוליה מירדן, תקפה מתקן ליד העיר ערד ונפגעה על-ידי צה”ל בדרכה חזרה לירדן. הוועדה הניחה שהמעשה היה ביוזמה סורית, והיה דיון ב מצב המשא ומתן להפסקת אש עם סוריה באמצעות האו”ם. כן נדונו אפשרויות הצטיידות מארה”ב למניעת הסתננויות.

Transcript of the Security Cabinet, 16 March 1967

Following a brief and inconclusive discussion about the National Security College, the Cabinet discussed the on-going efforts of the UN to reach a stable cease fire with Syria. The Chief of Staff reported on an incident that morning in which terrorists infiltrated from Jordan and attacked an installation in Arad, and was then chased down and hit on its way back to the Jordanian border. The assumption was that this was a Syrian-directed operation. The discussion segued into a discussion of acquiring American military equipment.

0027fmq סטנוגרמה מישיבת ועדת שרים לענייני ביטחון  – כ”ב באדר ב’ תשכ”ז – 03/04/1967 דיון בעקרונות להתנהגות ישראל לנוכח פעילות עויינת בגבולות ובתוך המדינה, בהנחה שלא מדובר באירועים מזדמנים אלא במצב קיומי.

Transcript of the Security Cabinet, 3 April 1967

The Cabinet held a discussion of the basic principles which should guide Israel's actions in the face of permanent border infractions and incidents.

0027fmr סטנוגרמה מישיבת ועדת שרים לענייני ביטחון  – כ”ח באדר ב’ תשכ”ז – 09/04/1967 דיון ביום הקרבות עם חיל האויר הסורי ב-7 באפריל 1967.

Transcript of the Security Cabinet, 9 April 1967

Discussion of the air-fights and ground battles with Syria on April 7th 1967.

0027fms סטנוגרמה מישיבת ועדת שרים לענייני ביטחון – א’ בניסן תשכ”ז -11/04/1967 (בבוקר) השרים התלבטו האם לנצל את רושם הפלת ששת המטוסים הסורים כמה ימים קודם על-מנת להבהיר את נחישותה של ישראל לעבד חלקות חקלאיות על הגבול הסורי, או שמא דווקא לרסן את העיבוד בתקווה לשמירה על השקט. הדיון הועבר לממשלה כולה בשבתה כוועדת שרים, לקראת הערב באותו התאריך.

Transcript of the Security Cabinet, 11th of April 1967

The ministers were divided on the best course following the shooting down of six Syrian planes a few days earlier: utilize the event to demonstrate Israel's determination to cultivate it's fields on the Syrian border, or to take a step back to encourage the Syrians to keep the peace. The discussion was sent to the full Cabinet, which met that afternoon.

0027fmt סטנוגרמה מישיבה מורחבת של ועדת שרים לענייני ביטחון – א’ בניסן תשכ”ז – 11/04/1967 (אחר הצהריים) 11 באפריל 1967: ישיבת אחר הצהריים של הממשלה כולה בשבתה כוועדת שרים לענייני ביטחון, בהמשך לישיבת הבוקר של הוועדה לבדה.

השרים דנו בתבונה של עיבוד שדות על הגבול הסורי לאחר הפלת ששה מטוסים סוריים כמה ימים קודם: שמא נכון לנצל את המכנה שניתנה לסורים, או שמא דווקא להימנע מעיבוד שטחים שידוע שהסורים יורים עליהם. הישיבה התקיימה במקביל לעבודה בחלק מן השדות. לא התקבלה החלטה עקרונית.

Transcript of the full Cabinet as the Security Cabinet, 11 April 1967 (Afternoon)

The Minsters deliberated the pros and cons of demonstrating Israel's determination to cultivate fields on the Syrian border in the context of shooting down 6 Syrian aircraft a few days earlier, versus refraining from any action the Syrians might use as a provocation. Some fileds were cultivated under fire as the deliberations took place.

0027fmu סטנוגרמה מישיבת ועדת שרים לענייני ביטחון  – ל’ בניסן תשכ”ז – 10/05/1967 השרים דנו בהמשך החבלות והתקריות לאורך הגבול הסורי וגם מכיוון לבנון בהכוונה סורית. האירוע החמור ביותר היה מיקוש הכביש הראשית בין טבריה לראש פינה. הרמטכ”ל דיווח גם על פעולות חדירה לעומק ישראל, המבוצעות על-ידי פלסטינים המופעלים על-ידי הצבא הסורי. לאור התמשכות התקריות וחוסר הקונצנזוס הישראלי באשר לצורת התגובה הרצויה, עסקו בצה”ל בגיבוש תוכניות למבצע צבאי מיוחד. התוכניות הוצגו בישיבה אך לא הוכנסו לפרוטוקול. לא היתה החלטת להפעיל את המבצע.

Transcript of the Security Cabinet, 10th of May 1967

The ministers discussed Israel's inability to put an end to the incidents on the Syrian border. In recent weeks there was a rise in the number of infiltrations into Israel, including a recent one where the main road between Tiberias and Rosh Pina was mined. The infiltrators were Palestinians operated by the Syrian military. There was no consensus among the ministers as to the correct response. The prime minister and the army presented a draft plan for a large retaliatory operation against Syria. The draft was not recorded in the transcript.

0027fmv סטנוגרמה מישיבת ועדת שרים לענייני ביטחון  – ז’ באייר תשכ”ז – 17/05/1967 סטנוגרמה 14, 17 במאי 1967

דיון ראשון של הוועדה לאחר הכנסת כוחות מצריים לסיני. הישיבה הוקדשה בעיקר להבנת המצב: מה קורה בסיני, מה כוונות מדינות ערב ובריה”מ, כיצד האו”ם והמעצמות מבינות את מה שקרה, מה פוטנציאל ההצטיידות בנשק מעבר לקיים. ההנחה היתה עדיין שמדובר במפגן כוח, לא בהכנות למלחמה.

Transcript of the Security Cabinet, 17th of May 1967

The Cabinet heard reports about Egyptian forces moving into Sinai, and implications at the UN and in important capitals, as well as about Israel's military forces, stockpiles and potential suppliers of additional arms. The assumption was that the Egyptian move was primarily for show, not for war.

0027fmw סטנוגרמה מישיבת ועדת שרים לענייני ביטחון – י”א באייר תשכ”ז – 21/05/1967 (בבוקר) סטנוגרמה 16 (לא 15!), 21 במאי 1967, (בוקר)

רוב הדיון עסק בהבנת המצב לאור פינוי כוח האו”ם מסיני. לא נתקבלו החלטות, ונקבע דיון המשך לאותו ערב.

Transcript of the Security Cabinet, 21 May 1967 (morning meeting)

Most of the meeting was dedicated to reports and information about the situation following the departure of the UN forces in Sinai (UNEF). A further meeting was set for that evening.

0027fmx סטנוגרמה מישיבה מורחבת של ועדת שרים לענייני ביטחון – י”א באייר תשכ”ז -21/05/1967 (אחר הצהריים) סטנוגרמה 15 (לא 16!), 21 במאי 1967 (אחר הצהריים, פורום מורחב)

לוועדה הצטרפו שרים נוספים. היה דיון במוכנות משק לשעת חירום (מל”ח) וביכולת העורף לעמוד במלחמה. לאחר מכן ניסו השרים לגבש עמדה בעניין כוונות המצרים, תגובת ישראל, ועמדות המעצמות והאו”ם. חלק מן השרים סברו שסיכויי המלחמה גברו. הוחלט שבמקרה של תקיפה אוירית מצרית צה”ל יגיב בעוצמה.

Transcript of the Cabinet sitting as the Security Cabinet, 21 May 1967 (afternoon meeting)

The Cabinet discussed the level of preparedness for war of the civilians. Then they continued the morning's discussion about the general situation. Some of the ministers felt war to be inevitable. The Cabinet decided that in the case of an attack by the Egyptian air-force Israel's air-force would respond with all its might.

0027fmy סטנוגרמה מישיבת ועדת שרים לענייני ביטחון  – י”ג באייר תשכ”ז – 23/05/1967 הוועדה קיבלה דיווחים מן הצבא ומשר החוץ אודות המצב לאחר חסימת מיצרי טיראן. בדיון היו הבדלי גישה באשר לצורך להגיב צבאית או להמתין להישגים דיפלומטיים. לבסוף הוחלט שישראל רואה בסגירת המיצרים מעשה תוקפני, אולם להמתין יומיים שייוחדו לפעילות דיפלומטית.

Transcript of the Security Cabinet, 23 May 1967

The Cabinet heard reports from the Army and the diplomats on the situation following Egypt's blocking of the Straights of Tiran. In the ensuing discussion there was no consensus as to the proper Israeli response, but it was decided define the blocking as an act of aggression, while granting the diplomats 48 to resolve the issue without military action.

0027fmz סטנוגרמה מישיבה מורחבת של ועדת שרים לענייני ביטחון – ט”ז באייר תשכ”ז – 26/05/1967 בעקבות הכנסת כוחות מצריים נוספים לסיני התלבטו השרים האם הגיע העת לפעולה צבאית או שמא יש להמתין על-מנת לחזק את דימוי ישראל בעיני האמריקאים, אולם לא הגיעו לקונצנזוס, וההחלטה נדחתה לדיון הבא. לאחר מכן התקיים דיון באפשרות להרחיב את הממשלה.

Transcript of the Cabinet sitting as the Security Cabinet, 26 May 1967

Faced with a growing Egyptian military buildup in Sinai the Cabinet tried to determine if the time had come for military action, or if additional diplomacy would strengthen America's support of Israel. No consensus was reached and the decision was postponed. The discussion then turned to the possibility of broadening the coalition by adding opposition parties.

0027fn0 סטנוגרמה מישיבה מורחבת של ועדת שרים לענייני ביטחון – י”ז באייר תשכ”ז – 27/05/1967 ישיבה לילית ארוכה (שמונה שעות). פניות מראשי מדינות לישראל לרסן עצמה. הממשלה ידעה שמלחמה כנראה בלתי נמנעת, אך לא היתה מסוגלת להתאחד סביב החלטה האם הגיע הזמן לפתוח בה.

Transcript of the Cabinet sitting as the Security Cabinet, 27 May 1967

An all-night discussion. Letters from world leaders to Israel to restrain from military action. The Cabinet recognized that war was increasingly inevitable, but was unable to unite around a military plan.

0027fn1 סטנוגרמה מישיבה מורחבת של ועדת שרים לענייני ביטחון – כ”ב באייר תשכ”ז – 01/06/1967 ישיבה שעסקה בעיקר בסקירת המצב. חברי הכנסת בגין ודיין הצטרפו לראשונה, עדיין כחברי כנסת ולא כשרים.

Transcript of the Security Cabinet, 1 June 1967

The meeting was dedicated to hearing reports of the situation. Menachem Begin and Moshe Dayan joined for the first time, even before being sworn in as ministers.

0027fn2 סטנוגרמה מדיון מטכ”ל מיוחד עם ועדת שרים לענייני ביטחון – כ”ג באייר תשכ”ז – 02/06/1967 ישיבה משותפת של המטכ”ל עם הממשלה ועדת שרים לביטחון

חברי המטכ”ל הבטיחו לחברי הממשלה שהם בטוחים ביכולות צה”ל, ודרשו להבין למה הממשלה ממתינה.

Transcript of the joint meeting of the IDF General Staff and the Security Cabinet

The generals assured the ministers of the confidence in the abilities of the IDF, and demanded to know what the government was waiting for.

0027fn3 סטנוגרמה מישיבת ועדת שרים לענייני ביטחון  – כ”ה באייר תשכ”ז – 04/06/1967 (בבוקר) הוועדה דנה בהחמרת המצב ובכורח להקדים מכה צבאית. הוחלט להמשיך את הדיון אחר הצהריים.

Transcript of the Security Cabinet, 4 June 1967

The Cabinet discussed the need to launch a pre-emptive strike. No decision was made and the matter was delayed until the afternoon.

0027fn4 סטנוגרמה מישיבה מורחבת של ועדת שרים לענייני ביטחון – כ”ה באייר תשכ”ז – 04/06/1967 (אחר הצהריים) לאחר התלבטויות עד הרגע האחרון, החליטה הממשלה ברוב גדול אך ללא קונצנזוס, על תקיפה ותחילת מלחמה.

Transcript of the Cabinet sitting as the Security Cabinet, 4 June 1967 (afternoon)

Divided until the end, the Cabinet decided by a large majority but without consensus to launch a pre-emptive strike.

0027fn5 סטנוגרמה מישיבת ועדת שרים לענייני ביטחון  – כ”ז באייר תשכ”ז – 06/06/1967 ועדת השרים לביטחון (מכאן ואילן צורפו בגין, יוסף ספיר ודיין)

דיון אופורי בהתקדמות המלחמה. שיא האופוריה של כל הסטנוגרמות. כולל דיון האפשרות לכבוש את העיר העתיקה בירושלים. הוחלט לאשר כיבוש רכס הגדה המערבית, לכתר את העיר העתיקה אך לא לכבוש אותה אלא עם שר הביטחון יחליט אחרת לפני הנסיבות, לאשר כיבוש שארם-א-שייח, ליפות כוחו של שר הביטחון לדון עם אונר”א על המשך סיוע הארגון לאוכלוסיית עזה, ובגבול סוריה לא לעבור את קו הגבול הבין-לאומי.

Transcript of the Security Cabinet, 6th of June 1967

This was the most euphoric discussion in the entire series. Reports from the fronts. Discussion of the possibility of taking the Old City of Jerusalem. It was decided to authorize the capture of the ridge of hills of the West Bank, parts of Jerusalem but not the Old City unless the Minister of Defense decided otherwise in light of the situation, to conquer Sharm el Sheikh, to negotiate with Unrwa about their continuing support of the populace of Gaza, and finally not to cross the international border with Syria.

0027fn6 סטנוגרמה מישיבת ועדת שרים לענייני ביטחון  – כ”ח באייר תשכ”ז – 07/06/1967 ועדת השרים לביטחון, 7 ביוני 1967

דיווחים מן החזיתות, תוך תחושת בהילות של השגת יעדים לפני כניסת הפסקת אש המוכתבת על-ידי מועצת הביטחון, למקרה שהצדדים האחרים יכבדו אותה. הוחלט להודיע למועצת הביטחון שישראל מקבלת את הפסקת האש אם כל הצדדים יקבלו אותה. במקביל הוחלט, ברוב קולות אבל לא בקונצנזוס, לזרז את הגעת כוחות צה”ל לגבול הבין-לאומי מול סוריה (כלומר לבטל את השטחים המפורזים ולעלות על חצי תל עזזיאת); להגיע עד הירדן; ולדון בתוכנית לכיבוש הגולן אם ייראה בכך צורך.

Transcript of the Security Cabinet, 7th of June 1967

The Security Cabinet heard reports from the fronts, and tried to determine what crucial goals needed to be achieved before the beginning of a UNSC-imposed cease-fire, should the other sides accept it. The Cabinet decided to announce Israel's acceptance of a cease-fire if the other sides accepted it. A majority but not a consensus decided to reach the international border with Syria, I.e. to take over the demilitarized zones; to examine plans to conquer the Golan should there be the need; to authorize the IDF to reach the River Jordan.

0027fn7 סטנוגרמה מישיבת ועדת שרים לענייני ביטחון – כ”ט באייר תשכ”ז – 08/06/1967 ועדת שרים לביטחון, 8 ביוני 1967

דיווח מן האו”ם, שם מצרים סוריה ועירק לא קיבלו את הפסקת האש. רוב הדיון הוקדש לגבול הסורי. השרים שמעו נציגים של יישובי קו הגבול שדרשו במפגיע שצה”ל ישחרר אותם מן היום הסורי. האוירה בדיון היתה שהשרים נטו להבין את הדרישה אך לא לקבל אותה. לא נתקבלו החלטות.

Transcript of the Security Cabinet, 8 June 1967

Following a report from the UN, according to which Egypt Syria and Iraq were refusing to accept the cease-fire, the Cabinet heard the urgent appeal of a number of kibbutz members from the Syrian border beseeching that the Syrians not escape from the war unpunished. The ministers were not convinced, and no decision was reached.

0027fn8 סטנוגרמה מישיבת ועדת שרים לענייני ביטחון  – א’ בסיון תשכ”ז – 09/06/1967 (בבוקר) ועדת השרים לביטחון, 9 ביוני 1967 (בוקר)

דיון מתוח בעניין הקרבות מול הסורים, סמכויות הועדה מול סמכויות שר הביטחון, הסכנה להיתפס כמפירים הפסקת אש מול הצורך לפגוע בסורים.

Transcript of the Security Cabinet, 9 June 1967 (morning session)

A tense discussion about the Syrian front, the authority of the Cabinet vs the minister of defense, the danger of appearing not to accept a cease fire vs the need to hit the Syrians.

0027fn9 סטנוגרמה מישיבה מצומצמת של ועדת שרים לענייני ביטחון – א’ בסיון תשכ”ז – 09/06/1967 (בערב) ועדה מצומצמת של 5 שרים, ערב שבת 9 ביוני 1967 (ערב). תמצית הדיון, לא סטנוגרמה.

מירוץ נגד השעון להספיק להשלים משימות מול הסורים לפני כניסת הפסקת האש. הוחלט להודיע לאו”ם שהסורים מרחיבים את החזית; וכן להתכנס עם שחר למחרת להמשך הדיון.

Protocol (not a transcript) of the meeting of part of the Security Cabinet (5 ministers), Friday evening 9 June 1967.

Race against time to complete the defeat of the Syrians before the beginning of the cease-fire. The Cabinet decided to report to the UN the Syrians were broadening the front; also, to continue the discussion at dawn the following morning.

0027fna סטנוגרמה מישיבת ועדת שרים לענייני ביטחון  – ב’ בסיון תשכ”ז – 10/06/1967 (בבוקר) ועדת השרים לביטחון, 10 ביוני 1967, 4:30 בבוקר. תמצית, לא סטנוגרמה.

המשך המירוץ נגד השעון מול הסורים. כמו-כן, דיון בבקשת האו”ם לקבל בחזרה את המבנה בארמון הנציב.

Protocol (not a transcript) of the Security Cabinet, 4:30 am of June 10th, 1967.

The ongoing race against time on the Syrian Front. Also a discussion of the request of the UN to return to their headquarters in Jerusalem (Armon HaNaziv, Government House).

0027fnb סטנוגרמה מישיבת ועדת שרים לענייני ביטחון  – ב’ בסיון תשכ”ז – 10/06/1967 (בערב) ועדת השרים לביטחון, מוצ”ש 10 ביוני 1967 (תמצית, לא סטנוגרמה)

דיון בסיום הקרבות. דיווח על לחץ בין-לאומי גדול להפסיק את הקרבות. נטיית השרים אכן להפסיק. במהלך הישיבה נודע שכוחות צה”ל שעלו לרמה מצפון ומדרום חברו במרכז, ובכך לא היתה יותר שום סיבה להמשיך בלחימה. תחילת דיון בגורל השבויים של כל הצדדים.

Protocol (not a transcript) of the Security Cabinet, Saturday night 10th June 1967.

Reports of growing international pressure to stop fighting. During the meeting it became clear the IDF columns on the Golan from north a south had met in the middle, thereby achieving the full goals of the operation. There was then an initial discussion of the fate of the many POWs.

0027fnc סטנוגרמה מישיבת ועדת שרים לענייני ביטחון  – ו’ בסיון תשכ”ז – 14/06/1967 ועדת השרים לביטחון, מוצאי חג שבועות 14 ביוני 1967. דיון ארוך.
סיכום של גדעון רפאל ואבא אבן של הפעילות באו”ם בעת המלחמה. לאחר מכן דיון בסוגיות העתיד המיידי והרחוק יותר. הוחלט: ועדה מצומצמת תנסה לנסח כללים של עמדה ישראלית לגבי השטחים (סטנוגרמה הבאה); לאחד את ירושלים; לשקם את הרובע היהודים אף שטרם ברור מה לעשות עם התושבים הערבים; לדחות את הסיכום בעניין סמכות השרים להכריז הכרזות על עתיד השטחים; לא להחזיר בינתיים את ארמון הנציב לאו”ם; שר החוץ ולא רה”מ יעמוד בראש משלחת ישראל לדיוני האו”ם.Transcript of the Security Cabinet, June 14th 1967 evening.
Gideon Refael and Abba Eban gave a detailed report of the activities at the UN during the war. This was followed by a long discussion about the immediate and intermediate future. It was decided: a sub-committee would try to formulate a draft of Israel’s positions regarding the fate of the newly acquired territories (next transcript); Jerusalem is to be re-united; the Jewish Quarter of the Old City is to be rebuilt tho a decision was not yet made about the Arabs who had moved in since 1967; no agreement was reached about the freedom of individual ministers to publicly state positions on the territories; not to allow the return of the UN to its Jerusalem headquarters yet; to send Eban not Eshkol to head the delegation at the UN.
סטנוגרמה מישיבת ועדת המשנה של ועדת שרים לענייני ביטחון – ז’ בסיון תשכ”ז – 15/06/1967 (בבוקר) ועדת משנה של ועדת השרים לביטחון, 15 ביוני 1967, (בוקר)
ישיבה ראשונה בסידרה של ישיבות שנועדו לנסח עמדה ישראלית לגבי עתיד השטחים. באופן כללי היתה הסכמה שסיני והגולן יוחזרו תמורת שלום מלא; שירושלים לא תחולק שוב; שעזה כנראה תישאר בישראל אבל לא היתה הסכמה מה לעשות עם הפליטים שבה, ולא היתה הסכמה בעניין הגדה. תבנית זאת נשארה, בעיקרה, בכל סידרת הישיבות, בפורומים הולכים ומתרחבים מתת ועדה ועד הממשלה כולה.
Transcript of a sub-committee of the Security Cabinet, June 15 1967 (morning meeting).
This was the first in a series of meetings dedicated to formulating a policy regarding the future of the newly acquire territories. The outlines were: Sinai and the Golan would be returned for full peace; Jerusalem would not be re-divided; Gaza would probably remain in Israel but a solution needed to be found for the refugees living there; and there was no consensus about the West Bank. This model remained stable throughout the series of discussions, in ever-larger groups up until the full Cabinet.
0027fmh סטנוגרמה מישיבת ועדת שרים לענייני ביטחון – ז’ בסיון תשכ”ז – 15/06/1967 (אחר הצהריים) ועדת השרים לביטחון, 15 ביוני 1967 (אחה”צ)

דיון קצר בגורל שבויי המלחמה ובאיחוד ירושלים. אחר-כך דיון ארוך בטיוטת תת הוועדה שניסתה לקבוע באותו בוקר את העקרונות המדיניים לגבי עתיד השטחים.

Transcript of the Security Cabinet, June 15th 1967 (evening)

A short discussion of the fate of the POWs and the reunification of Jerusalem, followed by a long discussion of the draft written that morning by the sub-committee which tried to formulate Israel's policies regarding the territories.

0027fmi סטנוגרמה מישיבת ועדת שרים לענייני ביטחון  – כ’ בסיון תשכ”ז – 28/06/1967 ועדת השרים לביטחון, 28 ביוני 1967
עיקר הדיון היה בניסיונות בריה”מ לשקם את צבא מצרים. הדיון כלל גם התייחסות לשיקום צה”ל. לקראת הסוף היה דיון קצר יחסית על המצב בגדה המערבית. לא התקבלו החלטות.
Transcript of the Security Cabinet, June 28th 1967
Most of the discussion was about Soviet attempts to rebuild the Egyptian army. There was also some discussion of re-arming the IDF. There was also some discussion of the conditions on the West Bank.
002gwjj סטנוגרמה מישיבת ועדת שרים לענייני ביטחון – כ’ סיוון תשכ”ז 28/06/1967
0027fmj סטנוגרמה מישיבת ועדת שרים לענייני ביטחון  – ט’ בתמוז תשכ”ז – 17/07/1967 ועדת שרים מורחבת לביטחון, 17 ביולי 1967

דיון קצר בשאיבת נפט במפרץ סואץ. לאחר מכן דיון ארוך למדי בזכויות השייט של סירות של מצרים ושל ישראל בתעלת סואץ, לאחר תקריות אש בעניין זה. השרים לא היו תמימי דעים בעניין זה, ואולם לבסוף החליטו לא להשיט סירות ישראליות בתעלה, ולא לירות על סירות מצריות העושות כן.

Transcript of the Security Cabinet, July 17th 1967

A short discussion about drawing oil from the wells in the Suez Sea; followed by a longish discussion about the rights of Israel and Egypt to use motor-boats on the Suez Canal. The ministers held varying opinions, but it was decided that Israeli boats would refrain from using the waterway, and the IDF would not shoot at Egyptian boats doing so.

0027fmk סטנוגרמה מישיבה מורחבת של ועדת שרים לענייני בטחון – י”א בתמוז תשכ”ז – 19/07/1967 ועדת שרים מורחבת לביטחון, 19 ביולי 1967

דיון חוזר בנושאי הדיון בוועדה יומיים קודם בגלל ערעורים עליה, בעיקר בעניין שיט סירות בתעלת סואץ. לבסוף הוחלט לא לשנות את ההחלטה הקודמת ואף להעביר אותה לאו”ם. לאחר מכן דיון נוקדני בסירוב הירדני לאפשר לפליטים שמעוניינים לחזור לגדה המערבית למלא טופס רישום רשמי של מדינת ישראל. לאחר שחלק מן השרים אמרו שמדובר בהתעקשות קטנונית, הוחלט להציע לצלב האדום שהוא ידפיס טפסים עם לוגו משלו.

Transcript of the Cabinet siting at the Security Cabinet, July 19th 1967.

A re-run of the discussion of July 17th in a broader forum, at the end of which the previous decisions were re-affirmed. This was followed by a discussion of the Jordanian refusal to allow returning refugees from the East Bank to fill out registration forms with Israel's name on them. Eventually the ministers recognized they were being petty, and it was decided to ask the Red Cross to prepare forms without Israel's name.

002brlq סטנוגרמה מישיבת ועדת שרים שנתמנתה על פי החלטת הממשלה 692 – כ”א בתמוז תשכ”ז -29/07/1967
0027fyv סטנוגרמה מישיבת ועדת שרים שנתמנתה על פי החלטת הממשלה 692 – א’ באב תשכ”ז -07/08/1967 ועדת השרים לעניין מרי אזרחי בשטחים:

בישיבה נדונו שלושה נושאים: 1. מהות השביתה הכללית שפרצה במזרח ירושלים וצעדי תגובה ישראליים: הוחלט על מספר מעצרים, סגירת אזהרה של מספר חנויות, נטילת רישיון מקו אוטובוס ערבי שהושבת. 2. היה ערעור על החלטה קודמת של הממשלה לאפשר חזרתם של תושבי הגדה שברחו לירדן, וזאת לנוכח ההסתה הירדנית נגד ישראל. הוחלט להחזיר את הדיון לממשלה. 3. לקראת פתיחת שנת הלימודים התלבטו בוועדה מה לעשות עם ספרי הלימוד הקיימים, שבהם יש תכנים אנטי-ישראליים קשים, ובכלל לפי איזו תוכנית ללמד, והאם ללמד עברית במזרח ירושלים. הוחלט לבדוק את הספרים הקיימים במגמה לאפשר את השימוש בהם לאחר צינזור של קטעים בעייתיים במיוחד. על משרד החינוך הוטל להכין תוכנית לימודים לשנה הקרובה. לעניין מזרח ירושלים הוחלט להטמיע את תוכנית הלימודים של המגזר הערבי בישראל. לימוד עברית יהיה רשות, אפילו במזרח ירושלים מפאת חוסר מורים.

A meeting of a special committee of minsters appointed to deal with issues of civil disobedience in the territories (henceforth: Civil Disobedience Committee), August 8th 1967.

The committee discussed three issues: 1. The General Strike which had broken out in East Jerusalem and how to deal with it. 2. The pace of allowing the return from Jordan of locals who had left during and after the war. 3. If and how to intervene in the content of teaching and school-books in the new territories.

0027fyz סטנוגרמה מישיבה משותפת של ועדת שרים לענייני ביטחון וועדת שרים שנתמנתה על פי החלטת הממשלה 692 – ח’ באב תשכ”ז – 14/08/1967 לנוכח התגברות והתרחבות ההתנגדות בשטחים הוחלט להותיר על כנם את ספרי הלימוד הקיימים שם, לאחר צנזורה להוצאת קטעים עוינים במיוחד. תיבחן אפשרות לדחות את פתיחת שנת הלימודים.

Security Cabinet & Civil Disobedience committee, 14 August 1967:

Faced with growing rejection to Israeli contents in schools it was decided to continue using the existing school-books, after censoring and re-printing books with particularly offensive content. It was decided to consider delaying the opening of the school year to allow time to reorganize.

0027fz1 סטנוגרמה מישיבת ועדת שרים לענייני ביטחון  – ח’ באב תשכ”ז – 14/08/1967 שר הביטחון דיין הביא הצעה להקים בסיסים צבאיים והאחזויות נח”ל על גב ההר בגדה, כולל סלילת כבישים אליהם, וכן בגולן. חלק מן השרים התנגדו להחלטה כזאת לפני שיהיה דיון ממצה על עתיד שלטון ישראל בשטחים. הוועדה לא הצליחה להגיע להסכמה, וההחלטה נדחתה עד אחרי קיום הדיון העקרוני בממשלה.

Security Cabinet, 14th August 1967:

Defense Minister Moshe Dayan requested authorization to construct permanent military bases on the Golan and West Bank, and also to set up a number of military settlements (Nachal). Some of the ministers pushed back and demanded the cabinet should first decide on Israel's policy regarding the territories prior to creating facts on the ground. For lack of consensus the decision was postponed.

סטנוגרמה מישיבת ועדת שרים לענייני ביטחון  – י”ד באב תשכ”ז – 20/08/1967 הועדה דנה בעיקר במצב החמור של היהודים במצרים, ועל אפשרויות שונות להיעזר בגורמים בין-לאומיים לזרז את יציאתם. היה גם דיון קצר שבסופו הוחלט להקים ועדת משנה שתעסוק ברצונו של איסר הראל לפרסם ספר על פרשת אייכמן, ודיון קצרצר על מספרי תושבי הגדה המערבית השבים אליה מהגדה המזרחית.

Security Cabinet, 20th August 1967
The main discussion focused on the deteriorating situation of the Jews in Egypt, and various options to speed their exodus. There was a short discussion of the intention of Issar Harel, the former head of the Mossad, to publish a book about the capture of Adolf Eichmann, and a brief discussion about the numbers of residents of the West Bank who were returning there from the East Bank.

0027fz4 סטנוגרמה מישיבת ועדת שרים לענייני ביטחון – י”ח באב התשכ”ז – 24/08/1967 עיקר הדיון התמקד במצב הצבאות אחרי המלחמה. ראש אגף המודיעין סקר את מהלכי ההיערכות וההצטיידות המהירים שבהם צבאות ערב ביצעו מאז המלחמה; הרמטכ”ל סקר את היערכות צה”ל ואת ניסיונות ההצטיידות שלו כולל בקליטת ציוד שלל; ומנכ”ל משרד הביטחון פתח דיון בקשיים הפוליטיים למצוא מוכרי נשק באירופה וההשעיה המתמשכת באספקת נשק אמריקאי.

היה עוד דיון באפשרות שאיסר הראל יפרסם ספר על פרשת אייכמן. לבסוף היה דיון כיצד לכנות את ירושלים בשידורי ישראל בערבית; הוחלט להיוועץ עם מומחים.

Security Cabinet, 24th August 1967

The main discussion focused on the military abilities of the armies which had participated in the 6 Day War. It was reported that the Arab armies had all rebuilt their capacities and acquired new materiel. The IDF had redeployed its forces and begun  to use some of the equipment abandoned by the Arab armies, yet faced severe shortages with no country being willing to sell it new equipment.

There was another short discussion of Issar Harel’s draft book on the capture of Adolf Eichmann. Finally the was deliberation about the term for Jerusalem which should be used by the State Broadcaster: it was decided to confer with experts.

סטנוגרמה מישיבת ועדת שרים שנתמנתה על פי החלטת הממשלה 692 – י”ח באב תשכ”ז – 24/08/1967
0027fys סטנוגרמה מישיבת ועדת שרים שנתמנתה על פי החלטת הממשלה 692 – כ”ח באב תשכ”ז -03/09/1967 ועדת מרי אזרחי, 3.9.1967

דיון בדרכי הענישה נגד מפקחי חינוך במזרח ירושלים שמסיתים נגד הצעדים הישראליים. לבסוף הוחלט להגלותם זמנית מירושלים, בתוך ישראל.

Civil Disobedience Committee, 3rd September 1967

Discussion of sanctions against two East Jerusalem school superintendents who incited against Israeli policies. It was decided to remove them from the city for three months.

0027fyt סטנוגרמה מישיבת ועדת שרים שנתמנתה על פי החלטת הממשלה 692 – ג’ באלול תשכ”ז – 08/09/1967 דיון במכלול המורכב של סוגיות הקשורות למערכת החינוך בגדה המערבית ובירושלים המזרחים: למי יש אילו סמכויות, מה יש לדרוש מן המורים, מי מעסיק את המורים, מה מעמד מורה לא ירושלמי המלמד במזרח ירושלים, ועוד.

דיון קצר מאוד באפשרות לחלק רובים לדרוזים בגולן.

דיון בהסדרי הכניסה והאחריות על הר הבית.

הוחלט לאחר דיון על הגליית מסיתים נוספים.

דיון ראשוני על רצונם של ערבים בשטחים לדון ישירות עם ממשלת ישראל.

Civil Disobedience committee, 8th September 1967

A complicated discussion of education in the West Bank and East Jerusalem: Which ministry is responsible for what, what are the policies, who employs which educators, what happens with teachers who live in the West Bank but teach in Jerusalem, and so on.

Short discussions about distributing weapons to the Druze on the Golan and exiling additional inciters. A discussion of the policy of entering the Temple Mount. Finally, the ministers held a preliminary discussion about responding to requests by local Arabs leaders to begin talks.

0027fyw סטנוגרמה מישיבת ועדת שרים לענייני ביטחון  – ח’ באלול תשכ”ז – 13/09/1967 דיון באי-הבהירות שקיימת בין ישראל מצרים והאו”ם היכן עובר הקו בין הכוחות ביציאה הדרומית מן התעלה ולמי מותר לשוט היכן. הוחלט להודיע לגנרל אוד בול על הקו כפי שישראל מבינה אותו.

דיון במצב יהודי ארצות ערב ובמיוחד מצרים. נשקלה האפשרות לקשר בין שחרור שבויים מצריים לבין התרת הוצאת יהודי מדינות ערב.

הוחלט לאשר הקמת שתי היאחזויות נח”ל בסיני, ולדחות את הדיון בהקמת היאחזויות בגוש עציון.

Security Cabinet, 13th September 1967

The Cabinet the blurred line between Israeli & Egyptian force at the southern end of the Suez Canal, and decided to convey Israel’s position via UN General Odd Bull. Then the situation of Jews in Arab countries was discussed. The Cabinet considered tying exchanges of POWs with Egypt and the departure of its Jews. Finally the Cabinet authorized the creation of two Nachal military settlements in Sinai, and postponed a similar decision regarding the Etziyon Block on the West Bank.

0027fz0 סטנוגרמה מישיבת ועדת שרים לענייני ביטחון  – י’ באלול תשכ”ז -15/09/1967 דיון נוסף בהתנהלות כלי שיט באיזור הפתח הדרומי של תעלת סואץ. הוחלט לבסוף להבהיר לאו”ם שישראל עומדת על זכותה להשיט כלים במפרץ סואץ עד לפורט תאופיק בקצה התעלה. אחר-כך היה דיון על פעילות עויינת בגדה וצעדים ההתמודדות איתה.

Security Cabinet, 15th September 1967

Yet another discussion about the line between Israel and Egypt in the Gulf of Suez south of the canal. The Cabinet decided to convey to the UN the Israeli vessels would use the waters along the shore up until the exit from the canal. There was also a discussion of the rising resistance on the West Bank and methods to counter it.

0027fz3 סטנוגרמה מישיבה משותפת של ועדת שרים לענייני ביטחון וועדת שרים שנתמנתה על פי החלטת הממשלה 692 – ט”ז באלול תשכ”ז – 21/09/1967 ישיבה משותפת של ועדת שרים לביטחון ושל ועדת המרי אזרחי, 21.9.1967

סקירות של ראשי המערכת הביטחונית וצה”ל, לנוכח פעילות עויינות בירושלים ובגדה, והמשך התקריות האלימות לאורך תעלת סואץ. דיון בהצעות שר הביטחון לנקיטת אמצעים נגד העיר שכם, המסתמנת כמובילת המרי נגד שלטון ישראל. דיון על האפשרות לגרש את הקאדי א-סייח, שנראה כראש המסיתים נגד ישראל בירושלים – הוחלט לגרשו לירדן. לסיום היה עוד דיון קצר בספרו של איסר הראל על פרשת אייכמן.

Joint session of the Security Cabinet and the Civil Disobedience Committee, 21st September 1967

Reports from the heads of the security agencies and the IDF about unrest in the territories and on the borders, including clashes along the Suez Canal. It was decided to enforce sanctions in the city of Nablus, and deport a prominent religious leader from Jerusalem. The meeting concluded with yet another discussion of Issar Harel’s book about Eichmann.

0027fz6 סטנוגרמה מישיבה משותפת של ועדת שרים לענייני ביטחון וועדת שרים שנתמנתה על פי החלטת הממשלה 692 – כ”ב באלול תשכ”ז -27/09/1967 ישיבת ועדת שרים לביטחון וועדת המרי האזרחי, 27.9.1967

סקירה של ראשי הצבא בעניין ציוד השלל שנפל בידי צה”ל, ערכו והטיפול בו. סקירה על מצב הביטחון בשטחים, כולל דיון על ספרי הלימוד שהכנתם עדיין לא הסתיימה. הוחלט לקצר את תקופת הגלייתו של אנואר אל-חטיב בהנחה שהדבר יסייע לקדם את פתיחת בתי הספר בגדה.

Joint session of the Security Cabinet and the Civil Disobedience Committee, 27th September 1967

The heads of the IDF described the booty that was captured from the Arab armies and their efforts to integrate it. Then there was a discussion of the ongoing civil disobedience in the West Bank. It was decided to shorten the exile of Anuar el-Hatib in the expectation this would expedite opening the schools.

0027fyy סטנוגרמה מישיבה משותפת של ועדת שרים לענייני ביטחון וועדת שרים שנתמנתה על פי החלטת הממשלה 692 – כ”ו באלול תשכ”ז – 01/10/1967 ישיבה משותפת של ועדת השרים לביטחון וועדת מרי אזרחי, 1.10.1967

סקירה של עזר וייצמן על מסע הרכש הביטחוני לארה”ב שחזר מנו, ודיון. מצב החימוש בצה”ל חמור, והאמריקאים מתמידים בעיכוב מכירת נשק לישראל. סקירה של שר החינוך ארן בעניין בתי הספר בשטחים שהולכים ונפתחים אך עדיין יש שם בעיות רבות של חוסר במורים ועוד.

דיון ארוך בקשירת חילופי שבויי ישראל ומצרים, עם שחרור אסירי “הפרשה” ושחרור יהודי מצרים, למול לחץ הורי השבויים הישראליים לשחרר את בניהם. הוחלט להמשיך לקשור את הנושאים במשך שלושה חודשים.

הוחלט לבטל חלק מהגבלות התנועה שעדיין חלות על ערבי ישראל. הוחלט להקל על תנועת נוצרים לבית לחם לקראת חג המולד. שר הביטחון דיווח בקצרה שיש תיאום טוב בין צה”ל לבין המשטרה.

Joint session of the Security Cabinet and the Civil Disobedience Committee, 1st October 1967

Gen. Ezer Weitzman, back from talks in the US, reported on the American position on selling arms to Israel. The IDF had severe shortages of arms after the war, and the Americans still had a policy of suspending arms sales. The education minister reported on the gradual return of normality to the school systems in the territories.

The ministers deliberated at length the efficacy and legality of tying POW swaps with Egypt to the freeing of 6 Jewish spies held in Egypt, and opening the gate to the exodus of the remaining Egyptian Jews, while faced with growing pressure from the parents of the Israeli POWs to bring their sons home. Finally, the ministers decided on further reductions of limitations on Israeli Arabs and on Christian Arabs in Bethlehem at Christmas.

0027fz5 סטנוגרמה מישיבת ועדת שרים לענייני ביטחון – כ”ז באלול תשכ”ז – 02/10/1967 בלילה הקודם היתה חדירה מירדן ותקפיה נגד היישוב חמדיה עם הרוג ישראלי אחד. הקבינט דן בחלופות תגובה שונות ובעיותיהן, הוחלט לא להגיב צבאית נגד ירדן; להגיש תלונה באו”מ; להסמיך את רה”מ ושר הביטחון להגיב אם תהיה פעולה נוספת.

Security Cabinet, 2nd October 1967

The previous night an Israeli village had been attacked by infiltrators from Jordan. The Cabinet deliberated alternative responses, eventually deciding not to retaliate militarily; to lodge a complaint at the UN; and to authorize the PM and Def. Min. to respond with force should there be a further attack.

0027fyu סטנוגרמה מישיבה משותפת של ועדת שרים לענייני ביטחון וועדת שרים שנתמנתה על פי החלטת הממשלה 692 – ז’ בתשרי תשכ”ח – 11/10/1967 קבינט שרים לביטחון וועדת מרי אזרחי, 11.10.1967

סקירת המשטרה על התגברות מעשי החבלה מן השטחים והמשאבים הנדרשים להתמודדות, כולל דיון ממוקד ברצח שני תושבי רמאללה בידי שני שורי משמר הגבול.

דיווח על ניסינות רכש צבאי מאירופה וארה”ב. הוחלט לנסות לרכוש נשק באמצעות בלגיה. הוחלט גם להקים ועדת משנה של שרים שתעסוק בנושא הצינור מאילת.

Joint session of the Security Cabinet and the Civil Disobedience Committee, 11th October 1967

Report by the police about ongoing incidents and the additional resources needed to deal with them. Also, discussion of a case where two Border Police murdered two men from Ramallah.

Report and discussion of ongoing attempts to acquire weapons from Belgium, France and the US; the Cabinet decided to try the Belgian track since the others were blocked.

סטנוגרמה מישיבת ועדת שרים לענייני ביטחון  – י”ד בתשרי תשכ”ח – 18/10/1967 סקירה של מצב הכוחות ישראל-מצריים. סיכם של השר דיין: מפתיע כמה מהר המצרים השתקמו, ואין לפסול מתקפה שלהם להשגת יעדים מוגבלים. דיון נוסף על רכש מטוסים, ועל עלויות שיקום טנקים.
השר אלון הציג צורך להדפיס מפות חדשות של ישראל, והשרים דנו ארוכות כיצד לסמן אילו קווי גבול ומה לקרוא להם. הוחלט שכותרת המפה תהיה ישראל, כותרת משנה “קווי הפסק האש 11.6.67, לא יודפסו קוי שביתת הנשק – אבל בהעדר הסכמה מלאה הדיון הועבר לדיון בממשלה כולה.
היה דיון בשטחים נטושים בעלי פוטנציאל חקלאי בבקעת הירדן. הוחלט לעבד אותם. דיון קצר בהפקעת מחירים לשיקום מצבות בהר הזיתים. דיון קצרצר ללא החלטה בסלילת כביש לאורך צפון ים המלח, וגם לגוש עציון.
השר אבן דיווח שהאמריקאים מוכנים לבטל את השעיית מכירת הנשק, אם התניה שישראל תסכים למכירת נשק לירדן. הוחלט להציע לאמריקאים נוסחת פשרה. דנו למי להעניק את אות מלחמת ששת הימים מעבר לחיילי צה”ל, והקימו ועדת שרים להכריע.
Security Cabinet, 18th October 1967
Report and discussion about the balance of forces between Israel and Egypt. Moshe Dayan summed up by expressing his surprise Egypt had rebuilt its army so quickly, and by warning Egypt might launch a limited attack to retrieve territory. The ministers then had a long discussion on what borders to mark on official maps, and what not. For lack of unanimity the matter was referred to the full Cabinet.A decision was made to cultivate empty areas in the Jordan Valley. No decisions were made on paving new roads in the West Bank. The Cabinet expressed displeasure at reports of price gouging on the recently-recovered Jewish cemetery on the Mount of Olives.
0027fz8 סטנוגרמה מישיבת ועדת שרים לענייני ביטחון – י”ח בתשרי תשכ”ח – 22/10/1967 (אחר הצהריים) ועדת שרים לביטחון, 22.10.1967 (אחר הצהריים)

דיון בן שעתיים וחצי בעקבות הטבעת המשחתת אח”י אילת על-ידי המצרים. השרים נטו להגיב על-ידי תקיפה על חיל האויר המצרי, אך ביקשו בדיקה נוספת.

Security Cabinet, 22nd October (afternoon)

A two-and-a-half hour discussion following the sinking of Israel’s frigate Eilat by the Egyptians. The minsters tended towards retaliating by attacking the Egyptian air force, pending further information.

0027fz9 סטנוגרמה מישיבת ועדת שרים לענייני ביטחון – י”ח בתשרי תשכ”ח – 22/10/1967 (בערב) ועדת שרים לביטחון, 22.10.1967 (ישיבת ערב בקריה בתל אביב)

בדיון הארוך השני של הקבינט באותו יום הוחלט לבסוף להגיב על הטבעת המשחתת אח”י אילת על-ידי תקיפת בתי הזיקוק המצריים בסואץ.

Security Cabinet, 22nd October 1967 (evening, in Tel Aviv)

This was the second long meeting of the Cabinet that day, at the end of which it was decided to retaliate to the Egyptian sinking of the Israeli frigate Eilat by attacking the oil refineries in Suez.

סטנוגרמה מישיבת ועדת שרים לענייני ביטחון  – ג’ בחשוון תשכ”ח – 06/11/1967 סקירה על התעצמות הצבא הסורי והתחפרותו בקווי הגנה בין הרמה לבין דמשק. הערכה: אין להם כרגע כוונות התקפיות אך יוכלו לעבור להתקפה אם ירצו. אח”כ דיון ארוך בדרכים להתמודד עם פעולות עוינות של פת”ח מכיוון ירדן. הועלתה – והורדה – אפשרות להקים האחזויות נח”ל באיזור. הוחלט בעיקר לתגבר את השמירה, ולהשתמש בכוח צבאי רק בתגובה לתקיפה.

היה דיון האם לסלול כביש לחוף ים המלח הצפוני. היתה הסכמה כללית שהמשימה תייצר מקומות עבודה לתושבי הגדה; היתה התנגדות מסויימת אם הכוונה היא להתכונן להקמת יישובים. הוחלט לאשר את סלילת הכביש אם יימצא מקור תקציבי.
Security Cabinet, 6th November 1967
A report on the Syrian army, which has returned to its pre-war strength and built defensive lines between the Golan and Damascus. The assumption was that the Syrians had no immediate aggressive intentions but the potential had been created.

There followed a long discussion about the way to respond to Fatah attacks from Jordan, in the Jordan Valley. Various options were discussed, even including the creation of military settlements (Nahal). It was decided to concentrate on defensive measures, with resort to military force only in response to attacks. Finally, there was a discussion of building a road along the North-Western coast of the Dead Sea. The project was authorized pending on identifying a budgetary source; a consideration was that it would create work for the West Bank.

פרוטוקול ישיבה מורחבת של ועדת השרים לענייני בטחון – ט’ בחשוון התשכ”ח – 12.11.1967 דיון על רקע המהלכים באו”מ לקראת החלטה בעניין המזרח התיכון. עוד דיון על תוכן המפות שהמדינה מדפיסה. הפעם הוחלט לצין את קווי הפסקה האש בלבד. לבסוף היה דיון על האפשרות שמוסלמים מן הארצות השכנות ירצו להגיע להר הבית. הקבינט החליט לא לעודד זאת בצורה אקטיבית.

Security Cabinet, 12th November 1967

Discussion of the maneuverings at the UN toward a post-war resolution. Yet another discussion on how to mark official maps. Finally the Cabinet deliberated whether or not to publicly encourage Muslims to make pilgrimage to Jerusalem; it was decided not to.

0027fze סטנוגרמה מישיבת ועדת שרים לענייני ביטחון  – י”ב בחשוון תשכ”ח – 15/11/1967 בתחילה הדיון לא היה ממוקד ועבר במגוון נושאים ובתוכם אספקת נשק מארה”ב, פעילות אל פתח בגדה, המצב באו”ם. פתיחת בתי ספר: במזרח ירושלים ובעזה נפתחו בתי הספר, בגדה הולכים ונפתחים. השרים דנו בצורות שלטון שונות בשטחים והחליטו שישראל תתערב כמה שפחות בחיי היום יום. היה דיון בבקשה לאפשר לישיבת חברון לעבור לחברון; רוב השרים התנגדו לבקשה. הוחלט לאשר שמערת המכפלה תהיה פתוחה בפני יהודים בשבת. והיה עוד דיון בספרו של איסר הראל בעניין אייכמן.

Security Cabinet, 15th November 1967

The meeting began with an unfocussed discussion of various matters, including the ongoing suspension of weapon sales from the US, El Fatah activity on the West Bank, and the ongoing maneuvering at the UN. There was a report about the schools in the territories; In Gaza and East Jerusalem they’re open, on the WB they are in the process of opening. The Cabinet discussed alternate modes of control of the territories, and preferred minimal intervention in the daily lives of the populace. A request to move the Hebron Yeshiva back to Hebron was discussed; the ministers were skeptical. It was decided to keep the Tomb of the Patriarchs open to Jews on Saturdays. Finally, there was yet another discussion of Issar Harel’s book on Eichmann.

0027fzf סטנוגרמה מישיבת ועדת שרים לענייני ביטחון – י”ג בחשוון תשכ”ח – 16/11/1967 דיון ארוך שבו התייחסו השרים לטיוטות המתגבשות באו”ם של מה שעתיד להיות החלטה 242.

Security Cabinet, 16th November 1967

A long discussion in which the ministers responded to the emerging draft of what was to be Resolution 242.

סטנוגרמה מישיבת ועדת שרים לענייני ביטחון  – י”ט בחשוון תשכ”ח – 22/11/1967 דיון בצורת ההתקשרות עם ירדן בעת תקריות צבאיות: האם טוב שזה יהיה באמצעות משקיפים מהאו”ם, כמו במצרים וסוריה, או לא, כפי שעד עכשיו לא היה. הוחלט להציע לירדנים לבנות ערוץ תקשורת ישיר. אחר-כך היה דיון ארוך במספר תקריות עם נפגעים בגבול ירדן, שבהן נעשה שימוש בחיל האוויר; חלק מן השרים תבעו להבין מדוע ומי הסמיך את השימוש. הוחלט להמשיך את הדיון במועד אחר. היתה סקירה של מצב כוחות צבאות ערב. אחר-כך היה דיון בבקשת שר הביטחון להפקיע שטחים בגדה עבור בסיסים צבאיים ופרימת כבישים אליהם. לאחר דיון הוחלט לאשר בכפוף למציאת תקציב.

Security Cabinet 22nd November 1967

Discussion Of the mode of communications with the Jordanian military. The minsters preferred the communications should be direct, not via the UN. This was followed by a report on recent violent clashes on the Jordanian border. Some of the ministers demanded to know why the air force had been used, and there was a heated but inconclusive discussion about how the air force should be used. There was a report about the deployment of the Arab armies. Finally, the Minister of Defense requested authorization to expropriate land on the West Bank for military bases and roads to them. After another tense discussion this was granted, pending identifying budgetary sources.

0027fzh סטנוגרמה מישיבת ועדת שרים לענייני ביטחון  – כ”ה בחשוון תשכ”ח – 28/11/1967
סטנוגרמה מישיבת ועדת שרים לענייני ביטחון – ד’ בכסלו תשכ”ח – 06/12/1967 דיון ארוך בהיערכות צה”ל ובמיוחד מול מצרים. הוועדה הביעה אי-נחת מרמת הדיווח אליה, ואי-בהירות לגבי סמכויותיה מול שר הביטחון והצבא, באשר לפירוש כוונות מצרים וסוג התגובה הישראלית הנכונה. הדיון נמשך לשאלת הסמכות להפעיל את חיל האוויר בתקריות גבול, האם היא של הצבא או שר הביטחון או הקבינט.  הוחלט לא להיענות לתיווך של האו”ם בין ישראל לירדן בעניין תקריות גבול, אלא לשאוף לקשר ישיר. הוחלט שבינתיים אף אחד לא מעבד שטחים ריקים מדרום לטירת צבי.

Security Cabinet, 6th December 1967

Following a detailed report about the IDF’s deployment and the estimated dangers it faces, the minsters held a long discussion about the authority of the Cabinet vs the military in interpreting Egyptian intentions and planning responses. The discussion continued regarding who decides when to use the air force during border clashes. Then it was decided not to use the UN during clashes with Jordan; and not to allow anyone to cultivate empty areas south of Tirat Zvi.

סטנוגרמה מישיבת ועדת שרים לענייני ביטחון – י”ב בכסלו תשכ”ח – 14/12/1967
0027fzd סטנוגרמה מישיבת ועדת שרים לענייני ביטחון – י”ח בכסלו תשכ”ח – 20/12/1967 דיון בעתיד הגדה המערבית, כולל סקירה של אבא אבן על המצב המדיני לאחר קבלת החלטה 242 באו”ם. הדיון לא הסתיים.

Security Cabinet, 20th December 1967

Inconclusive discussion of the future of the West Bank, including a report by Abba Eban on the international situation following resolution 242.

סטנוגרמה מישיבת ועדת שרים לענייני ביטחון  – כ”ד בכסלו תשכ”ח – 26/12/1967 המשך הדיון בעתיד השטחים.
Security Cabinet, 26th December 1967 (morning session)Further discussion of the future of the territories.
0027fzj סטנוגרמה מישיבת ועדת שרים לענייני ביטחון  – כ”ה בכסלו תשכ”ח -27/12/1967 דיון בהתנהלות הקבינט בעקבות דליפת תכנים מדיוני הקבינט אודות עתיד השטחים, כולל נקיטת צעדים נגד הדלפות. הוחלט לבדוק האם מדובר על עבירות פליליות.

השר אבא אבן תיאר את המגעים עם גונאר יארינג. רוב יתרת הדיון הושפעה משליחותו של יארינג. היה דיון בחילופי שבויים והאפשרות להוציא את אסירי ציון ממצרים. הורי השבויים פנו ליארינג שיסייע. הוחלט על כמה צעדים, ובהם שחרור שני גנראלים מצריים שיעבירו מסר לנאצר, ו-500 חיילים כמחווה של רצון טוב. הוחלט לאפשר יציאת ספינות תקועות בתעלה לכיוון דרום.
צה”ל הציג רצון להקים שדה תעופה באופירה. הקבינט אישר. הוחלט לאפשר לעובדים מן השטחים לצאת לעבודה בארצות השכנות וגם לחזור. מפכ”ל המשטרה סקר את מצב האיומים החדשים לאחר המלחמה, וביקש תוספות משאבים. הוחלט להקים עדת שרים ייעודית ללימוד הנושא וגיבוש המלצות. בסוף הישיבה אמר לוי אשכול שבעתיד ירצה לדון בדרכים לגייס בני נוער יהודים מחו”ל לתפקידים דמוי-צבאיים; ועוד רעיון לפרק את אחד ממחנות הפליטים בגדה.

Security Cabinet, 27th December 1967
The minsters deliberated what to do about media reports based on leaks from the Cabinet, and decided to explore legal measures.

Abba Eban reported on the meetings with Gunnar Jarring; the next sections of the meeting related to this. Discussion of the POWs; it was decided to make gestures to break the deadlock. It was decided to enable the departure of ships stuck in the Suez Canal, to the south.

The IDF requested authorization to create an airfield near Sharm el Sheikh. This was OKed. Likewise authorized: Arab workers from the territories may leave to work in neighboring countries and be allowed back in. The Chief of Police described his additional needs; a committee of ministers was set up to make recommendations.

At the end of the meeting Levi Eshkol announced his intention in a future meeting to discuss encouraging young non-Israeli Jews to come assist with semi-military tasks; and also his plan to dismantle a refugee camp on the West Bank.

0027fzk סטנוגרמה מישיבה מורחבת ועדת שרים לענייני ביטחון – כ”ט בכסלו תשכ”ח – 31/12/1967 ישיבה ארוכה, שהחלה בבוקר, נמשכה בערב והסתימה לאחר חצות (כנראה). הישיבה עסקה בעתיד השטחים. גם בישיבה הזאת לא הצליחה הממשלה להגיע לעמדה מוסמכת.

Full Cabinet, sitting as the Security Cabinet, 31st December 1967

This was an unusually long meeting, beginning in the morning, continuing in the evening, and ending only around midnight (apparently). The ministers tried to reach a common position on the future of the territories, but failed.

א.4 | סטנוגרמות מישיבות ועדת החוץ והביטחון של הכנסת 1967

מזהה וקישור לאתר שם הסטנוגרמה
0027fr8 פרוטוקול מספר 46 מישיבת ועדת החוץ והבטחון, שהתקיימה ביום ג’ – כ”א בטבת התשכ”ז – 3.1.1967 (בשעה 10:00)
0027fr9 פרוטוקול מספר 47 מישיבת ועדת החוץ והבטחון, שהתקיימה ביום ג’ – כ”ח בטבת התשכ”ז – 10.1.1967 (בשעה 10:00)
0027fra פרוטוקול מספר 48 מישיבת ועדת החוץ והבטחון, שהתקיימה ביום ג’ – ו’ בשבט התשכ”ז – 17.1.1967 (בשעה 10:00)
0027frb פרוטוקול מספר 49 מישיבת ועדת החוץ והבטחון, שהתקיימה ביום ג’ – י”ג בשבט התשכ”ז – 24.1.1967 (בשעה 10:00)
0027frc פרוטוקול מספר 50 מישיבת ועדת החוץ והבטחון, שהתקיימה ביום ג’ – כ”ז בשבט התשכ”ז – 7.2.1967 (בשעה 11:00)
0027frd פרוטוקול מספר 51 מישיבת ועדת החוץ והבטחון, שהתקיימה ביום ג’ – ד’ באדר א’ התשכ”ז – 14.2.1967 (בשעה 10:30)
0027fre פרוטוקול מספר 52 מישיבת ועדת החוץ והבטחון, שהתקיימה ביום ג’ – י”א באדר א’ התשכ”ז – 21.2.1967 (בשעה 10:30)
0027frf פרוטוקול מספר 53 מישיבת ועדת החוץ והבטחון, שהתקיימה ביום ג’ – י”ח באדר א’ התשכ”ז – 28.2.1967 (בשעה 10:30)
0027frg פרוטוקול מספר 54 מישיבת ועדת החוץ והבטחון, שהתקיימה ביום ג’ – כ”ה באדר א’ התשכ”ז – 7.3.1967 (בשעה 10:00)
0027frh פרוטוקול מספר 55 מישיבת ועדת החוץ והבטחון, שהתקיימה ביום ג’ – ב’ באדר ב’ התשכ”ז – 14.3.1967 (בשעה 10:00)
0027fri פרוטוקול מספר 56 מישיבת ועדת החוץ והבטחון, שהתקיימה ביום ב’ – ח’ באדר ב’ התשכ”ז – 20.3.1967 (בשעה 10:00)
0027frj פרוטוקול מספר 57 מישיבת ועדת החוץ והבטחון, שהתקיימה ביום ג’ – כ”ג באדר ב’ התשכ”ז – 4.4.1967 (בשעה 10:00)
0027frk פרוטוקול מספר 58 מישיבת ועדת החוץ והבטחון, שהתקיימה ביום ג’ – א’ בניסן התשכ”ז – 11.4.1967 (בשעה 10:00)
0027frl פרוטוקול מספר 59 מישיבת ועדת החוץ והבטחון, שהתקיימה ביום ד’ – ל’ בניסן התשכ”ז – 9.5.1967 (בשעה 10:00)
0027frm פרוטוקול מספר 60 מישיבת ועדת החוץ והבטחון, שהתקיימה ביום ד’ – ז’ באייר התשכ”ז – 17.5.1967 (בשעה 15:00)
0027frn פרוטוקול מספר 61 מישיבת ועדת החוץ והבטחון, שהתקיימה ביום ב’ – י”ב באייר התשכ”ז – 22.5.1967 (בשעה 15:00)
0027fro פרוטוקול מספר 62 מישיבת ועדת החוץ והבטחון, שהתקיימה ביום ו’ – ט”ז באייר התשכ”ז – 26.5.1967 (בשעה 10:00)
002f5le פרוטוקול ישיבה מספר 63 של ועדת החוץ והבטחון, שהתקיימה בתאריך א’ בסיון התשכ”ז – 28.5.67
0027frp פרוטוקול מספר 64 מישיבת ועדת החוץ והבטחון, שהתקיימה ביום ג’ – כ’ באייר התשכ”ז – 30.5.1967 (בשעה 10:00)
0027frq פרוטוקול מספר 64א’ מישיבת ועדת החוץ והבטחון, שהתקיימה ביום ד’ – כ”א באייר התשכ”ז – 31.5.1967
0027frr פרוטוקול מספר 65 מישיבת ועדת החוץ והבטחון, שהתקיימה ביום ד’ – כ”ח באייר התשכ”ז – 7.6.1967
0027frs פרוטוקול מספר 66 מישיבת ועדת החוץ והבטחון, שהתקיימה ביום ב’ – ה’ בסיון התשכ”ז – 13.6.1967 (בשעה 10:00)
0027frt פרוטוקול מספר 67 מישיבת ועדת החוץ והבטחון, שהתקיימה ביום ה’ – ז’ בסיון התשכ”ז – 15.6.1967 (בשעה 10:00)
0027fru פרוטוקול מספר 68 מישיבת ועדת החוץ והבטחון, שהתקיימה ביום ה’ – ז’ בסיון התשכ”ז – 15.6.1967 (בשעה 15:00)
0027frv פרוטוקול מספר 69 מישיבת ועדת החוץ והבטחון, שהתקיימה ביום ג’ – י”ט בסיון התשכ”ז – 27.6.1967 (בשעה 10:00)
0027frw פרוטוקול מספר 70 מישיבת ועדת החוץ והבטחון, שהתקיימה ביום ד’ – כ’ בסיון התשכ”ז – 28.6.1967 (בשעה 13:00)
0027frx פרוטוקול מספר 71 מישיבת ועדת החוץ והבטחון, שהתקיימה ביום ג’ – כ”ו בסיון התשכ”ז – 4.7.1967 (בשעה 10:00)
0027fry פרוטוקול מספר 72 מישיבת ועדת החוץ והבטחון, שהתקיימה ביום ג’ – ג’ בתמוז התשכ”ז – 11.7.1967 (בשעה 10:00)
0027frz פרוטוקול מספר 73 מישיבת ועדת החוץ והבטחון, שהתקיימה ביום א’ – ח’ בתמוז התשכ”ז – 16.7.1967 (בשעה 10:00)
0027fs0 פרוטוקול מספר 74 מישיבת ועדת החוץ והבטחון, שהתקיימה ביום ג’ – י’ בתמוז התשכ”ז – 18.7.1967 (בשעה 10:00)
0027fs1 פרוטוקול מספר 75 מישיבת ועדת החוץ והבטחון, שהתקיימה ביום ג’ – י”ז בתמוז התשכ”ז – 25.7.1967 (בשעה 10:00)
0027fs2 פרוטוקול מספר 76 מישיבת ועדת החוץ והבטחון, שהתקיימה ביום ג’ – כ”ד בתמוז התשכ”ז – 1.8.1967 (בשעה 10:00)
0027fs3 פרוטוקול מספר 77 מישיבת ועדת החוץ והבטחון, שהתקיימה ביום ג’ – ב’ באב התשכ”ז – 8.8.1967 (בשעה 11:00)
0027fs4 פרוטוקול מספר 78 מישיבת ועדת החוץ והבטחון, שהתקיימה ביום ה’ – י”א באב התשכ”ז – 17.8.1967 (בשעה 10:00)
0027fs5 פרוטוקול מספר 80 מישיבת ועדת החוץ והבטחון, שהתקיימה ביום ה’ – י”ח באב התשכ”ז – 24.8.1967 (בשעה 9:00)
0027fs6 פרוטוקול מספר 81 מישיבת ועדת החוץ והבטחון, שהתקיימה ביום ג’ – ל’ באב התשכ”ז – 5.9.1967 (בשעה 11:00)
0027fs7 פרוטוקול מספר 82 מישיבת ועדת החוץ והבטחון, שהתקיימה ביום ו’ – ג’ באלול התשכ”ז – 8.9.1967 (בשעה 9:00)
0027fs8 פרוטוקול מספר 83 מישיבת ועדת החוץ והבטחון, שהתקיימה ביום ג’ – י”ד באלול התשכ”ז – 19.9.1967 (בשעה 9:00)
0027fs9 פרוטוקול מספר 84 מישיבת ועדת החוץ והבטחון, שהתקיימה ביום ג’ – כ”א באלול התשכ”ז – 26.9.1967 (בשעה 9:00)
0027fsa פרוטוקול מספר 85 מישיבת ועדת החוץ והבטחון, שהתקיימה ביום ג’ – כ”ח באלול התשכ”ז – 3.10.1967 (בשעה 9:00)
0027fsb פרוטוקול מספר 86 מישיבת ועדת החוץ והבטחון, שהתקיימה ביום ג’ – ו’ בתשרי התשכ”ח – 10.10.1967 (בשעה 00:00)
0027fsc פרוטוקול מספר 87 מישיבת ועדת החוץ והבטחון, שהתקיימה ביום ו’ – ט”ז בתשרי התשכ”ח – 20.10.1967 (בשעה 9:00)
0027fsd פרוטוקול מספר 88 מישיבת ועדת החוץ והבטחון, שהתקיימה ביום ג’ – כ’ בתשרי התשכ”ח – 24.10.1967 (בשעה 9:00)
0027fse פרוטוקול מספר 89 מישיבת ועדת החוץ והבטחון, שהתקיימה ביום ג’ – כ”ז בתשרי התשכ”ח – 31.10.1967 (בשעה 10:30)
0027fsf פרוטוקול מספר 90 מישיבת ועדת החוץ והבטחון, שהתקיימה ביום ג’ – ד’ בחשוון התשכ”ח – 7.11.1967 (בשעה 10:00)
0027fsg פרוטוקול מספר 91 מישיבת ועדת החוץ והבטחון, שהתקיימה ביום ג’ – י”א בחשוון התשכ”ח – 14.11.1967 (בשעה 10:00)
0027fsh פרוטוקול מספר 92 מישיבת ועדת החוץ והבטחון, שהתקיימה ביום ו’ – י”ד בחשוון התשכ”ח – 17.11.1967 (בשעה 9:00)
0027fsi פרוטוקול מספר 93 מישיבת ועדת החוץ והבטחון, שהתקיימה ביום ג’ – י”ח בחשוון התשכ”ח – 21.11.1967 (בשעה 10:00)
0027fsj פרוטוקול מספר 94 מישיבת ועדת החוץ והבטחון, שהתקיימה ביום ג’ – ג’ בכסלו התשכ”ח – 5.12.1967 (בשעה 10:00)
0027fsk פרוטוקול מספר 95 מישיבת ועדת החוץ והבטחון, שהתקיימה ביום ג’ – ו’ בכסלו התשכ”ח – 8.12.1967 (בשעה 9:30)
0027fsl פרוטוקול מספר 96 מישיבת ועדת החוץ והבטחון, שהתקיימה ביום ג’ – י’ בכסלו התשכ”ח – 12.12.1967 (בשעה 10:00)
0027fsm פרוטוקול מספר 97 מישיבת ועדת החוץ והבטחון, שהתקיימה ביום ד’ – י”א בכסלו התשכ”ח – 13.12.1967 (בשעה 9:00)
0027fsn פרוטוקול מספר 98 מישיבת ועדת החוץ והבטחון, שהתקיימה ביום ג’ – י”ז בכסלו התשכ”ח – 19.12.1967 (בשעה 10:00)