בינואר 1949 נפתחה בבית החולים רמב”ם מחלקת ילדים’ בהנהלתו של ד”ר יוסף בר-חי. הרופאה הראשונה בצוות היתה ד”ר אמסטר. היא עבדה שם עד 1953. ב-10 באוקטובר 1996 היא העידה בפני ועדת כהן-קדמי (ראו תיק הפרוטוקול , עמ’ 146-68). לדבריה, מצב הילדים שהגיעו למחלקה היה רע מאוד: “היו קוראים לי לחדר המיון והיו 10-8-6-5 באו בבת אחת. חולים מאוד. במצב קשה מאוד” (עמ’ 74). “אחר כך הייתה מגפה באותה תקופה. מגפה של שיתוק ילדים” (עמ’ 77).
“אני הלכתי לחדר מיון, והסתכלתי על הילדים… [הם] היו במצב כל כך קשה שתכף התחלנו לתת להם אינפוזיות וטרנספוזיות וכל מיני טיפולים… המחלה הכי נפוצה היו השלשולים, זיהומים דיזנטריה, וסלמונלה, כל מיני זיהומים, פרה-טיפוס. וילדים היו מיובשים, ורזים מאוד… הטיפול היה לתת עירויי נוזלים” (עמ’ 79).
כשנשאלה האם הטיפול הצליח ענתה ד”ר אמסטר: “לא. … הם לא הבריאו… לילה אחד נפטרו לי שישה ילדים… [ה]רוב היו מתימן. את הלילה הזה לא אשכח” (עמ’ 80).
מה עלה בגורל הילדים שהחלימו?
נקודה נוספת שציינה ד”ר אמסטר היא שלא תמיד ידעו כראוי את שמות הילדים: “שמות הייתה בעיה גדולה… לכל ילד [תימני] היו המון שמות. לא ידענו בכלל מה השם משפחה ומה השם הפרטי”.
בעיה זו הוחרפה כי באותה תקופה (בניגוד להיום) ההורים מיעטו להגיע לבית החולים: “את ההורים בכלל לא ראינו” (עמ’ 78). ילדים שנרפאו נשלחו לבתי הבראה (למשל אמנה בחיפה) – אך היא לא ידעה מה אירע לילדים לאחר מכן.