.1 | היערכות להעברת האחריות הביטחונית לפלסטינים
כשנדמו הדי טקס החתימה הדרמטי על ההסכם בקהיר, ניגשו ישראל והפלסטינים לשלב יישומו בשטח. לפי הסכם קהיר, היה צה”ל אמור להתחיל לפנות את כוחותיו מרצועת עזה ומיריחו מיד ולסיים את התהליך בתוך שלושה שבועות. בישראל החלה עוד קודם לכן היערכות להתנהלות התקשורתית-הסברתית. ב-4 באפריל, חודש לפני החתימה בקהיר, העביר ראש לשכת ראש הממשלה איתן הבר לרבין ולרמטכ”ל מסמך שחיבר ודן בהיבטים התקשורתיים וההסברתיים של ביצוע ההסכם. במסמך פרש הבר הצעות לגבי האופן שבו יש לנהל את הפינוי מרצועת עזה ומיריחו, ואת המסרים שצריכים ללוות לדעתו את המהלך מול הישראלים, הפלסטינים והקהילייה הבינלאומית. המסרים שהציע הבר כוונו לצמצם את הפגיעה בדימוי של צה”ל ושל מדינת ישראל ולהטמיע את המסר בקרב האוכלוסייה הפלסטינית שהנסיגה היא תרומתה של ישראל להתקדמות בתהליך השלום, והיא מתבצעת מתוך כוח ולא מתוך חולשה(תעודה 90, טקסים ותקשורת לקראת פינוי עזה ויריחו, 4.4.1994 ).
ב-5 במאי העביר משרד החוץ לנציגויות ישראל בחו”ל הודעה מדובר צה”ל על תהליך הפינוי עם פירוט סידורי הביטחון בגבול עזה שנועדו למנוע הסתננות והחדרת נשק לישראל, ולשמור על ביטחון היישובים הישראלים. התהליך חייב גם הקמת מנגנוני תיאום ושיתוף פעולה עם הפלסטינים (תעודה 113, היבטים ביטחוניים של הסכם קהיר, 5.5.1994). בקשת ערפאת לדחייה לצורך היערכות עוררה חששות רבים, במיוחד אצל ראש הממשלה רבין. בפגישה עם שר החוץ הנורבגי ביורן טורה גודאל בקהיר לאחר החתימה, אמר רבין כי ישראל אינה מעוניינת בדחיית הפינוי אך אינה רוצה לעזוב מבלי שתהיה בטוחה שהאחריות מועברת לגוף שיקבל אותה באופן מסודר. לדבריו, זו הסיבה שהתנגד בעבר לנסיגה חד צדדית מעזה (תעודה 114, פגישת רבין-השר גודאל, 5.5.1994).
ב-13 במאי נכנס כוח חלוץ של כמה מאות שוטרים פלסטינים ליריחו וקיבל את האחריות על העיר, ובסיס בחאן יונס הועבר למשטרה הפלסטינית.